מה שתרצו:
אורז, גריסים, קינואה,בורגול, פתיתים או אורז בן גוריון.
הכל הולך בתבשיל הזה והכי כיף זה לגוון ובכל פעם להכין אותו עם מרכיב אחר.
כדי להפוך אותו לארוחה טבעונית צריך רק . לבשל בצד שעועית יבשה, או עדשים, או חומוס (או לקנות קפוא ולהפשיר)ֿ
ואחרי שהתבשיל מוכן, להוסיף את הקטניות, לערבב ויש ארוחה שלמה עם פחממות, ירקות וחלבונים.
איך
10 ענפי קייל טריים פרוסים דק דק לרצועות
2-3 עגבניות אדומות קצוצות קטן או חצי קופסא עגבניות מרוסקות
3-4 שיני שום קצוצות
שמן זית
מלח, פלפל
כף רסק עגבניות או 2 כפות מיץ עגבניות (פאסאטה)
2 כוסות פתיתים או אורז או גריסים או בורגול
צ׳׳ילי קצוץ
3.5 כוסות מים רותחים.
איך
בסיר נוח להוסיף 3-4 כפות שמן זית ולהוסיף את השום הקצוץ. לטגן חצי דקה.
להוסיף את הקייל הקצוץ ולבזוק מעל מעט מלח לערבב דקה או שתיים, להנמיך, לכסות ולאדות כ-10 דקות.
מכיוון שלקייל נדרש יותר זמן לריכוך זהו שלב חשוב.
מסירים את המכסה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח, פלפל וצ׳ילי, מוסיפים את האורז ומטגנים עוד כדקה או שתייים.
מוסיפים את הרסק ואת המים הרותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כרבע שעה מכוסה.
מחכים רבע שעה, מפוררים עם מזלג ומגישים חם.