ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה.

ספאנקי – תרד.

אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי לו טאצ׳ משלי: גבינת פרמז׳ן בתוך וגרגרי סומסום מעל.

לא חובה.

מה

לפחות 800 גרם תרד (רק העלים) פרוס לרצועות דקות

2 כרישות גדולות פרוסות וקצוצות (החלק הילבן והירקרק)

1 בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות

3-4 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים

2-3 ביצים

2 מיכלי יוגורט לבן

מלח, פלפל (זהירות עם המלח כי הגבינות מלוחות)

1/2  כוס שמן זית

6 עלי פילו מופשרים (אפשר גם 8 עלים אבל אז מרפדים 4 עלים מתחת ו-4 עלים מעל לערובת התרד גבינות)

300 גרם גבינה בולגרית קוביות או מפוררת

4-5 כפות גבינת פרמז׳ן מגוררת

איך

מערבבים את כל הירקות ובוזקים עליהם 1/4 כפית מלח. משאירים בצד כחצי שעה אחר כך סוחטים היטב מכל הנוזלים.

טורפים ביצים עם שמן זית ויוגורט מוציאים 4 כפות ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

משמנים את התבנית במעט שמן זית ומרפדים אותה בדף פילו אחד. שולי הפילו צריכים ״ליפול מעבר לדפנות התבנית.

מורחים מערובת הביצים והיוגורט על הפילו ומניחים דף פילו שני שוב מורחים בתערובת הביצים והיוגורט.

מפזרים מעל הפילו את הירוקים הסחוטים, מעל מפזרים את קוביות או פירורי הגבינה המלוחה ואת פירורי הפרמז׳ן.

מפזרים מעל את יתרת התערובת של הביצים ויוגורט.

מכסים מעל בעוד 2 דפי פילו ומברישים גם אותם בתערובת שהשארנו בצד (3 כפות)  תוחבים את שולי הפילו פנימה כך שמתקבל מאפה מהודק וסגור.

בסכין חדה חותכים מנות (רק בחלק העליון של הפילו). ומפזרים מעל סומסום.

אופיה אחרת היא לגלגל ״נחשים״ ולהניח אחד ליד השני (4-5 נחשים של 2-3 דפי פילו כל אחד).

אופים כ-45 דקות עד שמזהיב היטב.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

קישואים ממולאים בסגנון סורי

לפני המון שנים גרנו במקום די מרוחק. היינו חבורה של זוגות צעירים עם ילדים קטנים והכרנו זוג מקסים שהבעל היה סורי ונלהב לבישול. ברור שמיד

ביסקוטי – העוגיה האיטלקית שלי

אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה. למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק. אני אוהבת את השקדים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.