עוגיות שוקולד ממולאות

העוגיות האלה מושחתות בהחלט והן מגיעות בהשראת עוגיות שאכלתי באמסטרדם בחנות מיוחדת של עוגיות שוקולד מושחתות.

לאחר שטעמתי אותן, הבנתי שאני חייבת מתכון משלי,

כי מי לא אוהב שוקולד.

את העוגיות האלה הכנתי בגודל ענק יחסית: 8 ס״מ קוטרן, אבל אפשר (ואולי גם כדאי) להכין אותן קטנות יותר כי הן באמת ע שירות ומושחתות.

מה 

לכ -20 עוגיות גדולות או 40 עוגיות קטנות

230 גרם שוקולד מריר

כוס קמח

2 כפות קקאו מאיכות טובה

כפית אבקת אפייה

2 ביצים גדולות

1/2 כפית מלח

120 גרם חמאה רכה רכה בחום החדר

2 כפות מים חמים

כפית ווניל

1/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

350 גרם שוקולד צ׳יפס

טבעות שוקולד לבן למילוי

איך

על בן מארי (או במיקרו אבל בזהירות רבה ובפולסים) ממיסים את החמאה ואת השוקולד. מצננים מעט.

בקערה אחרת מערבבים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח, סוכר לבן וסוכר חום.

מוסיפים לקערת השוקולד את היבשים ומערבבים בעדינות.

מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה וטורפים שוב, עד שמתקבלת עיסה חלקה, דביקה ושוקולדית.

מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.

מוציאים את העיסה ובעזרת כף גלידה, או כף רגילה (או כפית) יוצרים כדורים.

ממלאים בכל כדור במרכזו בשוקולד לבן וסוגרים היטב (כמו קובה)  מגלגלגים בידיים עד שמתקבל כדור שוקולד עגול.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אני העדפתי להניח את העוגיות שלי בתבנית שקעים שטוחים כך קיבלתי עוגיות בגודל אחיד ועגולות.

אפשר להניח על משטח עם נייר אפייה. העוגיות טיפה׳לה מתפזרות אבל זה לא קריטי.

להשאיר מרווח  של 2 ס״מ בין עוגיה לעוגיה.

לאפות בערך 11-12 דקות את העוגיות הקטנות (4 ס״מ) ו- 17-18 דקות את העוגיות הגדולות (8 ס״מ).

מצננים היטב

נוגסים ומגלים את השוקולד הלבן שמתחבא בפנים.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ריבת תפוזים של אמא

את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים. לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות

עוף הציידים בגרסת דרום איטליה

זו הגרסה של דרום איטליה לעוף הציידים האיטלקי הקלאסי. מתכון אחר לעוף הציידים של טוסקנה פה:  עוף בנוסח הציידים של טוסקנה. בכל איזור מבשלים את העוף

חצילים בעגבניות מוצרלה ופרמז׳ן

חצילים קלויים, פרמז׳ן, מוצרלה, עגבניות, בזיליקום. אלה בעיקר הלב הפועם של המטבח האיטלקי. המדהים. מדובר במתכון מנצח, תמיד תמיד כשאני מגישה אותו נרשמות התעלפויות. מה 

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.