טראפלס שוקולד ביתי

אין לכם מושג כמה קל להכין טראפלס שוקולד.

הכי קל בעולם.

והיופי הוא שניתן לשנות את הטראפלס לפי טעמים אישיים.

הנה המתכון הבסיסי לטראפלס ורעיונות לגיוונים.

מה 

250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות (אפשר חלב ואפשר גם לערבב)

100 מל״ל שמנת מתוקה

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אבקת קקאו לציפוי הטראפלס

לגרסה טבעונית או פרווה פשוט מחליפים לקרם קוקוס או שמנת צמחית במקום החמאה מוסיפים 1 כף גדושה שמן קוקוס או מוותרים עליו. 

איך 

על בן מארי ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה ברתיחה עדינה מאוד. בוחשים עד שהשוקולד נמס כולו.

מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה.

בוחשים עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות, עד שהתערובת מתקשה.

דרך אחרת

מניחים את קוביות השוקולד בקערה. בקלחת על להבה בינונית מחממים את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת.

שופכים אותה בזריזות על השוקולד וממתינים דקה או שתיים.ֿֿ

בוחשים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס, מוסיפים את קוביות החמאה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתקשות למספר שעות.

שלוש דרכים להכין את צורות הטראפלס

ראשונה:לאחר שתערובת השוקולד מצטננת לחום החדר, להכניס אותה לשקית זילוף ולצנן במקרר לשעה בערך.

להוציא ולהזליף על משטח נייר אפייה בגדלים המתאימים, אני אוהבת בגודל של זית גדול.

לצפות באבקת קקאו משובחת.

שנייה: לרפד תבנית מרובעת קטנה בניילון נצמד ולצקת את תערובת השוקולד, לכסות ולשלוח למקרר לצינון של כמה שעות.

לאחר שהתערובת מתקשה, להפוך אותה, להסיר את הניילון הנצמד ולחתוך לקוביות בעזרת סכין חדה.

כדאי להכין בצד כוס גבוהה עם מים רותחים על מנת לטבול את הסכין מידי פעם, דבר שיקל על חיתוך השוקולד.

לגלגל באבקת קקאו.

שלישית:  לצקת את התערובת לקערה, לכסות בניילון נצמד, לצנן מספר שעות.

להכין כוס עם מים רותחים ובעזרת כפית או כף (תלוי בגודל הטראפל שרוצים) לחפור בתערובת השוקולד המוצקה ולהוציא, בכל פעם כף תערובת. להעביר את גוש השוקולד לידיים ולגלגל לצורת כדור קטן (אפשר גם להשאיר במראה פראי ולא מסודר).

לגלגל באבקת קקאו.

כל הדרכים טובות,

כל הדרכים מצויינות.

כל אחד והדרך שלו להתמודד עם תערובת השוקולד.

לשמור במקרר.

טעמים

אפשר להוסיף לתערובת השוקולד 2 כפות אגוזי מלך קצוצים וקלוויים,אפשר להוסיף צימוקים או  אוכמניות מיובשות. כדאי להשרות אותם קודם באלכוהול רצוי למשך 30 דקות בערך ולסנן את האלכוהול לפני הוספתם לשוקולד.

אפשר להוסיף לתערובת כף אבקת קפה נמס.

אפשר להוסיף וויסקי, ליקר או כל אלכוהול אחר שאוהבים, בערך 3 כפות.

אפשר להוסיף מעט מלח גס, אפשר להוסיף גרגרי צ׳ילי, כל אחד ויצר ההרפתקאנות שבו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זפולה – דונאטס נפלאים מדרום איטליה

זפולה הוא שם כולל למטוגנים מסויימים שהגיעו בעיקר מדרום איטליה: רומא ודרומה. מדובר במטוגנים מתוקים או מלוחים, ממולאים או ריקים מקמח ושמרים או מקמח שמרים

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

בורגול טורקי משגע

הטורקים קוראים לו פילאף והוא טעים חם, קר, חורף או קיץ. הבורגול ,שהוא חיטה שבורה מבושלת ומיובשת שנגרסה, נפוץ בעיקר במטבח הערבי. הוא מגיע בשלושה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.