סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי.

היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש.

היא טעימה כמנה ראשונה והיא נהדרת גם כמנה עיקרית.

אפשר להגיש אותה כמנה אישית והיא מרהיבה ואפשר להגיש אותה בצלחת משפחתית גדולה והיא מרהיבה לא פחות.

מה

250 גרם סלמון מפולט ללא עור ועצמות

1 כוס אגוזי מלך כתושים דק

2-3 כפות פסטו

לרוטב

גמבה אדומה גדולה מנוקת מגרעינים ועוקץ

1/2 פלפל צ׳ילי חריף (אופציונאלי)

גבעולי טימין

1-2 שיני שום

2 עגבניות אדומות מאוד ובשלות מאוד

1 בצל בינוני קלוף וחתוך גס

1 כוס מים

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס שחור

איך 

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בערך בגודל של 3 ס״מ על 3 ס״מ.

משרים את קוביות הסלמון בתוך הפסטו במשך כ-10 דקות .

בינתיים מפזרים את האגוזים הכתושים דק על משטח שטוח ומגלגלים בתוכם את קוביות הסלמון המצופות בפסטו.

כדאי וצריך להדק בידיים היטב את האגוזים.

מניחים על נייר האפייה.

עד כאן אפשר להכין מראש.

מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה בערך 5-7 דקות..

להכנת הסלסה

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה בערך 30 דקות. ֿ

מוציאים ומרסקים בבלנדר או במג׳ימיקס, מסננים דרך מסננת על מנת להיפטר מכל הקליפות.

מקבלים רוטב עשיר, חלק וטעים.

מתקנים תיבול אם צריך.

לצלחת מוסיפים מהסלסה ומעליה מניחים את קוביות הסלמון החמות.

מקשטים בענפי טימין קטנים ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

החצילים היפאניים שלי

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי. ליתר דיוק, התאילנדי. אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם. אין על

מרק דושפרה (כיסוני בקר) בוכרי

דושפרה זה הטורטולוני האיטלקי. כיסוני בצק ממולאים בבשר מתובל ושוחים במרק צח ונפלא. אין צורך להכין בצק בבית אפשר לקנות אותו היום  בכל חנות אסייתית.

כרוב כבוש בסגנון יפאני

את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו. עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם

כרוב ממולא של בית

גם הכרוב שלי וגם הפלפל הממולא שלי שניהם מושפעים מסבתא רוזה, הסבתא המצרייה של האקס שלי. אהבתי את החמיצות שהיא הוסיפה לממולאים שלה, גם בעגבניות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.