סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי.

היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש.

היא טעימה כמנה ראשונה והיא נהדרת גם כמנה עיקרית.

אפשר להגיש אותה כמנה אישית והיא מרהיבה ואפשר להגיש אותה בצלחת משפחתית גדולה והיא מרהיבה לא פחות.

מה

250 גרם סלמון מפולט ללא עור ועצמות

1 כוס אגוזי מלך כתושים דק

2-3 כפות פסטו

לרוטב

גמבה אדומה גדולה מנוקת מגרעינים ועוקץ

1/2 פלפל צ׳ילי חריף (אופציונאלי)

גבעולי טימין

1-2 שיני שום

2 עגבניות אדומות מאוד ובשלות מאוד

1 בצל בינוני קלוף וחתוך גס

1 כוס מים

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס שחור

איך 

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בערך בגודל של 3 ס״מ על 3 ס״מ.

משרים את קוביות הסלמון בתוך הפסטו במשך כ-10 דקות .

בינתיים מפזרים את האגוזים הכתושים דק על משטח שטוח ומגלגלים בתוכם את קוביות הסלמון המצופות בפסטו.

כדאי וצריך להדק בידיים היטב את האגוזים.

מניחים על נייר האפייה.

עד כאן אפשר להכין מראש.

מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה בערך 5-7 דקות..

להכנת הסלסה

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה בערך 30 דקות. ֿ

מוציאים ומרסקים בבלנדר או במג׳ימיקס, מסננים דרך מסננת על מנת להיפטר מכל הקליפות.

מקבלים רוטב עשיר, חלק וטעים.

מתקנים תיבול אם צריך.

לצלחת מוסיפים מהסלסה ומעליה מניחים את קוביות הסלמון החמות.

מקשטים בענפי טימין קטנים ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר ממולא במעורב פרגיות

מנה ראשונה לאירוחים, פגז ! מה 6 עלי סיגר קנויים או 12 ריבועי פילו בגודל 18X18 למילוי 1 בצל לבן גדול קצוץ לקוביות. 2 פרוסות

קונכיות פסטה ממולאות

אני חייבת וידוי : כונכיות הפסטה האלה ממולאות לא בסגנון איטלקי. חוזרת שנית: לא בסגנון איטלקי. סנסציה. הרי אני סוגדת למטבח הזה ובעיקר למסורת ולהמשכיות שלו, שעוברת

הגונדי של רחל

אך רחל רחל…מקסימה, עדינה, ביישנית ונחבאת לכלים, כך הכרתי אותה אז, כשהיינו אמהות צעירות, בבניין חדש, שאפילו את החצר עדיין לא סיימו. סימני טיח ואבנים

דג ים איטליאן סטייל

דג ים, עדיפות לדג לבן אבל כל אחד וטעמו הוא. מהיר במחבת, טעים וקליל. מתאים בעיקר לימות הקיץ החמים שמתרגשים עלינו לטובה. מה  קוביות בגודל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.