סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי.

היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש.

היא טעימה כמנה ראשונה והיא נהדרת גם כמנה עיקרית.

אפשר להגיש אותה כמנה אישית והיא מרהיבה ואפשר להגיש אותה בצלחת משפחתית גדולה והיא מרהיבה לא פחות.

מה

250 גרם סלמון מפולט ללא עור ועצמות

1 כוס אגוזי מלך כתושים דק

2-3 כפות פסטו

לרוטב

גמבה אדומה גדולה מנוקת מגרעינים ועוקץ

1/2 פלפל צ׳ילי חריף (אופציונאלי)

גבעולי טימין

1-2 שיני שום

2 עגבניות אדומות מאוד ובשלות מאוד

1 בצל בינוני קלוף וחתוך גס

1 כוס מים

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס שחור

איך 

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

מכינים תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.

חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בערך בגודל של 3 ס״מ על 3 ס״מ.

משרים את קוביות הסלמון בתוך הפסטו במשך כ-10 דקות .

בינתיים מפזרים את האגוזים הכתושים דק על משטח שטוח ומגלגלים בתוכם את קוביות הסלמון המצופות בפסטו.

כדאי וצריך להדק בידיים היטב את האגוזים.

מניחים על נייר האפייה.

עד כאן אפשר להכין מראש.

מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה בערך 5-7 דקות..

להכנת הסלסה

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן עם מכסה ומבשלים על להבה נמוכה בערך 30 דקות. ֿ

מוציאים ומרסקים בבלנדר או במג׳ימיקס, מסננים דרך מסננת על מנת להיפטר מכל הקליפות.

מקבלים רוטב עשיר, חלק וטעים.

מתקנים תיבול אם צריך.

לצלחת מוסיפים מהסלסה ומעליה מניחים את קוביות הסלמון החמות.

מקשטים בענפי טימין קטנים ומגישים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות. מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה. בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים. החבר היווני שלי

נודלס איטריות אסייתיות בצ׳יק

המטבח האסייתי הוא אחד האהובים עליי בעולם. ואם להיות ממש מדוייקת – אז המטבח התאינלדי, שיש בו קצת מנפאל, קצת מויאטנם, קצת מהודו והוא נהנה

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.