המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו.

הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

בכל שנה ביולי מתקיים שם פסטיבל ג׳אז מקומי, מקסים ומלא חיים.

עוד על סאן אמיליון אפשר לקרוא בפוסט שלי על בורדו כאן בורדו עיר החיים הטובים

המקרונים של סן אמיליון  גם הם ידועים.

לא מדובר במקרונים המוכרים מפאריז, הכפולים עם המילוי והצבעוניים בטעמים שונים.

אלה מקרונים פשוטים, קלים להכנה וטעימים להפליא.

כל אחד יכול להכין אותם בבית.

אין צורך במכשור או ביידע מיוחדים.

מה 

175 גרם שקדים טחונים

75 גרם סוכר לבן

2 חלבונים

כף דבש

3 כפות ליקר מועדף או יין לבן מתוק

75 גרם אבקת סוכר

איך 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה מוסיפים את החלבונים, הסוכר, אבקת הסוכר, הדבש ומערבבים היטב.

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת היין הלבן או הליקר.

מתקבלת תערובת רטובה, סמיכה ודביקה.

בתבנית מרופדת בתבנית אפייה מתחילים לסדר את העוגיות:

נעזרים בשתי כפיות: באחת ממלאים בתערובת ובשנייה נעזרים להוריד את התערובת למשטח האפייה.

משאירים מרווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות.

אופים בערך 12-15 דקות ומצננים.

היה קל נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

ממרחים שונים

נורא כיף להכין ממרחים בבית. גם טעים יותר, גם טבעי יותר וגם ….זול יותר. אבל הכי כיף שזה זמין. תמיד כשבא לי הירקות בהישג יד

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.