המקרונים של סיינט אמיליון

סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו.

הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.

בכל שנה ביולי מתקיים שם פסטיבל ג׳אז מקומי, מקסים ומלא חיים.

עוד על סאן אמיליון אפשר לקרוא בפוסט שלי על בורדו כאן בורדו עיר החיים הטובים

המקרונים של סן אמיליון  גם הם ידועים.

לא מדובר במקרונים המוכרים מפאריז, הכפולים עם המילוי והצבעוניים בטעמים שונים.

אלה מקרונים פשוטים, קלים להכנה וטעימים להפליא.

כל אחד יכול להכין אותם בבית.

אין צורך במכשור או ביידע מיוחדים.

מה 

175 גרם שקדים טחונים

75 גרם סוכר לבן

2 חלבונים

כף דבש

3 כפות ליקר מועדף או יין לבן מתוק

75 גרם אבקת סוכר

איך 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה מוסיפים את החלבונים, הסוכר, אבקת הסוכר, הדבש ומערבבים היטב.

מוסיפים את השקדים הטחונים ואת היין הלבן או הליקר.

מתקבלת תערובת רטובה, סמיכה ודביקה.

בתבנית מרופדת בתבנית אפייה מתחילים לסדר את העוגיות:

נעזרים בשתי כפיות: באחת ממלאים בתערובת ובשנייה נעזרים להוריד את התערובת למשטח האפייה.

משאירים מרווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות.

אופים בערך 12-15 דקות ומצננים.

היה קל נכון?

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד. בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון. בינתיים

חמין מרוקאי – הסח׳נה

הערה מקדימה: החמין המרוקאי מורכב מכל מיני מאכלים שמכינים בנפרד ומאחדים לסיר אחד כל המתכונים  והלינקים למאכלים אלו בפוסט זה.  אמא שלי הכינה חמין כל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.