סיינט אמיליון הוא כפר משגע משגע באיזור בורדו.
הוא ידוע בעיקר בשל היינות הנפלאים שלו. הכפר כולו מוקף כרמים והיינות המופקים שם ידועים בכל העולם.
בכל שנה ביולי מתקיים שם פסטיבל ג׳אז מקומי, מקסים ומלא חיים.
עוד על סאן אמיליון אפשר לקרוא בפוסט שלי על בורדו כאן בורדו עיר החיים הטובים.
המקרונים של סן אמיליון גם הם ידועים.
לא מדובר במקרונים המוכרים מפאריז, הכפולים עם המילוי והצבעוניים בטעמים שונים.
אלה מקרונים פשוטים, קלים להכנה וטעימים להפליא.
כל אחד יכול להכין אותם בבית.
אין צורך במכשור או ביידע מיוחדים.
מה
175 גרם שקדים טחונים
75 גרם סוכר לבן
2 חלבונים
כף דבש
3 כפות ליקר מועדף או יין לבן מתוק
75 גרם אבקת סוכר
איך
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מוסיפים את החלבונים, הסוכר, אבקת הסוכר, הדבש ומערבבים היטב.
מוסיפים את השקדים הטחונים ואת היין הלבן או הליקר.
מתקבלת תערובת רטובה, סמיכה ודביקה.
בתבנית מרופדת בתבנית אפייה מתחילים לסדר את העוגיות:
נעזרים בשתי כפיות: באחת ממלאים בתערובת ובשנייה נעזרים להוריד את התערובת למשטח האפייה.
משאירים מרווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות.
אופים בערך 12-15 דקות ומצננים.
היה קל נכון?