בואו נדבר על פיננסייר.
העוגיה הקטנה והמטריפה שהצרפתים מחזיקים ליד הקפה שלהם.
מאורכת, עדינה ונקראת – בשל צורתה- על שם מטיל הזהב שנהגו בימים ההם (פיננסייר – פיננסיים).
העובדה שמכינים אותה בעיקר משקדים או פיסטוקים טחונים מקנה לה טעם העשיר ולח וההכנה שלה קלה באופן מביך ביותר.
כל שנדרש היא תבנית, עדיפות לסיליקון (למרות שאני לא מתה על סיליקון אבל פה ממש צריך), מטרפה וקערה.
זהו.
האמת, שבסוג עוגות כאלה, אני מעדיפה לשקול את המצרכים (שזה הדבר הנכון תמיד בקונדטורייה) במקרה הזה תרגמתי את הכמויות לכלי מדידה ביתיים סטנדרטיים.
מה
7.5 כפות סוכר לבן (לא שטחות ולא גדושות)
1 + 1/3 כוסות פיסטוקים טחונים או שקדים טחונים
90 גרם חלבונים – בערך 3 חלבונים של ביצים בינוניות
100 גרם חמאה מומסת
קליפת לימון מגוררת
1 כפית ווניל
טיפנת מלח
1/2 כפית וורדים מיובשים כתושים
2 כפות קמח (לא שטוחות ולא גדושות) (בפסח קמח מצה טחון דק)
1/4 כפית הל טחון (אופציונאלי אבל מוסיף המון)
איך
הכי פשוט בעולם.
לחמם תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
לערבב את כל היבשים.
להוסיף את החלבונים ולטרוף במטריפה, להוסיף את קליפת הלימון. להוסיף את החמאה המומסת.
לטרוף.
למלא את השקעים – כמעט עד הסוף – בתבנית פיננסייר. אפשרי גם בתבנית למדלנים.
לאפות בערך 14-15 דקות בתנור (עבור פיננסיירים קטנים או 22-24 עבור פיננסיירים גדולים).
אפשר להוסיף פטל טרי לפני האפייה לכל פיננסייר (בגדולים בלבד).
לצנן ולהתעלף.