מרק דלעת וחומוס בטעמי סתיו

המרק הזה, של אמא שלי, בישר על בוא הסתיו.

אכלנו אותו בערב סוכות הראשון – בישיבה הראשונה בסוכה.

הוא בישר על בוא הסתיו.

הדלעת הכתומה התערבבה לה בחומוס שבושל רך רך רך, נטחנו ועוטרו בכוסברה ריחנית.

את ציר המרק היא לקחה מהבשר שהתבשל שעות והפך אחר כך למרכז הארוחה.

אני הכנתי אותו פה עם ציר עוף אפשר להכין אותו עם מים בלבד וכך להפוך את המרק הנפלא הזה למרק טבעוני.

והוא כל כך קל להכנה.

ציר עוף:

אני משתמשת בגרונות או בגבים של עוף (אפשר לקבל בכל קצביה).

בסיר גדול עם הרבה מים אני מוסיפה את חלקי העוף, גזרים ובצלים, כמה שיני שום ושולחת את הציר לבישול ארוך של שעה וחצי שעתיים. אחר כך אני מסננת אותו ומקבלת נוזל זהוב שמקפיץ את המרק שלי לטעמים נפלאים.

מה

1 ק״ג דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות גדולות

2 בצלים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

2 כוסות חומוס מבושל רך רך

מלח, פלפל לבן, כורכום

1.5 ליטר ציר עוף או מים

איך

הכי פשוט בעולם:

להוסיף את הבצלים, דלעת וחומוס לסיר, ביחד עם ציר העוף ולבשל מכוסה, על להבה קטנה, במשך כארבעים דקות.

להוריד מהאש, לצנן מעט ולטחון.

להחזיר לסיר, לתבל.

להגיש מהביל, טעים עם כוסברה מעל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

חלת בטטות ערמונים וטימין

בישלתי צ׳ילי קון קרנה ורציתי נורא להגיש אותו עם לחם. מתכון לצ׳ילי קון קרנה פה  צ׳ילי קון קרנה עם לחם – לא עם אורז. אבל לא

מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה. העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר: של היהודים. בקיצור, שם גרו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.