שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת.

אנחנו הישראלים מכורים לפחממות.

פחממות ריקות ממלאות אותנו.

הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות – לא בא בחשבון.

איך אפשר לוותר על פלאפל? שווארמה? על פיתה עם חומוס?

איך אפשר לוותר על בורקס?

ואני מתכוונת לבורקס שמכינים בבית, עם בצק עלים על בסיס חמאה (טבעונים ולא טבעונים יכולים גם להשתמש בבצק פילו).

עגבניות ובצל, זיתים כבושים, בצל ירוק וביצה קשה, קצת סחוג ואני בעננים.

והיופי הוא שאפשר היום לקנות בצק עלים מוכן ואז כל העבודה מתקצרת למינימום.

אני מאוד אוהבת למלא את הבורקס שלי במלית תרד וגבינה מלוחה, אבל אפשר לקמבן כל מלית אהובה אחרת: פירה תפו״א עם בצל מטוגן, פטריות מוקפצות ומתובלות, רק תרד או ירוקים אחרים או רק מלית של גבינות.

את המילוי הזה למדתי מאקס חמי מתי, שהיה ממוצא יווני גאה ובשלן מעולה.

בכל שבת הגענו אליהם בבוקר הביתה והוא היה מרים שולחן יווני מטריף כשבמרכזו הבורקס. הבורקסים של מתי היו שונים בצורה אבל הטעם היה אלוהי בדיוק כזה.

מה

חצי חבילת בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה) מופשר במקרר או חצי חבילת בצק פילו מופשר במקרר

קופסת תרד/עלי מנגולד/חוביזה או לערבב ביניהם (בערך 400 גרם)

300 גרם גבינה בולגרית מכל סוג שאוהבים

50 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת (לא חובה מוסיף המון)

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס טרי

ביצה למריחה+סומסום

למאפה טבעוני פשוט משמיטים את הגבינה ומשתמשים בבצק פילו (הסבר לעבודה בפילו בהמשך)

איך

הטיפול בירק

שוטפים את הירק היטב ומסירים את הגבעולים הקשים. מניחים בקערה ושופכים מעל מים רותחים. משאירים להתקרר בערך כ-10 דקות. סוחטים היטב בידיים וקוצצים היטב בסכין חדה.

התערובת

מערבבים את הירק עם הגבינה המלוחה, הפרמז׳ן, שמן הזית ופלפל שחור.

כדאי להיזהר עם תוספת המלח ולהוסיף רק לאחר שטועמים.

אני לא נוהגת להוסיף ביצים לתערובת שלי כיוון שזה מיותר בעיניי מה גם שהביצים מתפיחות את המאפה וגורמות לו לפעמים, להקרע.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

הטיפול בבצק עלים 

מאוד חשוב לעבוד עם הבצק כשהוא קר.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומדקקים אותו לעובי של 3-4 מ״מ.

חותכים את הבצק לרצועות לאורך, ברוחב של כ-10 ס״מ מתקבלים בערך 6 רצועות, בסה״כ 6 שבלולים יפים.

מסדרים לאורך בצק העלים תלולית מהתערובת ומשאירים שוליים משני צדדיו (כמו בסרטון).  בסרטון).

סוגרים את הבצק היטב לאורכו וצובטים כדי להדק ומקבלים מעין ״נחש״ ארוך. מגלגלים בידים את השבלול (כמו בסרטון) על מנת להאריך עוד מעט את ה״נחש״. עכשיו אפשר לגלגל את הנחש לשבלול יפה ולהעבירו לתבנית האפייה.

מורחים בביצה ומפזרים סומסום. טבעוניים יכולים להתיז מעט מים ולפזר סומסום.

אופים בערך חצי שעה עד שהמאפה זהוב חום למעלה וגם בתחתית.

לשימוש בבצק פילו

פורשים את עלי הפילו על משטח וחותכים לרצועות ברוחב של כ10 ס״מ בערך.

כל שבלול יהיה מורכב משני דפי פלו.

ממשיכים למלא בדיוק כמו ההוראות למעלה עם בצק העלים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט ירוק עם ריקוטה סלאטה

ריקוטה סלטה היא גבינה איטלקית לבנה קשה ומלוחה. ממש כמו הצפתית המלוחה שלנו רק שהיא ממש ממש קשה. מי שלא מצליח לשים יד עליה יכול

הבולונייזה

לא חשבתם שאפקיר אתכם בחורף הזה ללא מתכון לבולונייז האולטימטיבי, נכון? לפני המתכון, אני רוצה לחפור לכם טיפ-טיפה רק שתבינו מאיפה המאכל המופלא הזה הגיע,

טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות. בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.