הדבר המדהים הזה מגיע מהמטבח הערבי.ֿ
המפואר יש לומר.
מטבח שעושה שימוש נפלא בהמון ירקות, בשר טלה ושמן זית.
מעל הכל מזליפים טחינה ומכניסים לתנור.
המאפה יוצא מבעבע, הטחינה נחרכת קלות מעל, הצנוברים קלויים והירקות מקבלים טעם של על האש מהגריל.
לא יודעת מה איתכם, אנחנו בבית מתים על זה.
והכי כיף שאפשר להכין אותו בקלות.
יש גרסה אחרת של הסינייה, שבה משטחים את הבשר המתובל במגש, מעין עוגה גדולה, אופים אותה ולקראת הסוף מוסיפים לה טחינה וצנוברים.
אני אוהבת את השיטה של הקבאבים כי אז יש לי מנות מוכנות מבלי לחתוך ואת תוספת הירקות הקלויים שעושים הבדל תהומי.
ויש גם גרסה טבעונית בהמשך.
מה
1/2 ק״ג בשר טלה טחון לקבאב (לחלופין: בקר טחון עם שומן כבש)
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנות
מלח, פלפל, כפית שטוחה בהרט
לשים את כל המרכיבים היטב לעיסה אחידה ומניחים בצדל-10 דקות.
מקבבים קבאבים (בערך 14) .
למחבת נון-סטיק מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הקבבים להזהבה קלה מכל הצדדים, בערך 3-4 דקות לא יותר (הקבאבים ימשיכו להתבשל בתנור בהמשך).
לירקות
טבעות עבות מבצל לבן גדול
טבעות עבות מבצל אדום גדול
צרור בצל ירוק שטוף (לקטום את השורש)
2 עגבניות אדומות בשלות פרוסוות לפרוסות עבות
פלפלים חריפים שלמים
שמן זית, מלח
צנוברים, סומק, פטרזיליה קצוצה.
כ-1 כוס טחינה מוכנה
מדליקים תנור לחום הכי גבוה.
מפזרים את כל הירקות על תבנית שטוחה שנכנסת לתנור, מזליפים מעל הכל שמן זית ומעט מלח ואופים בתנור כחצי שעה עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים.
מוציאים את הסינייה מהתנור ומסדרים בזריזות ובזהירות את הקבבים החצי מוכנים.
מעל לכל מזליפים טחינה מוכנה, סומק וצנוברים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומכניסים לתנור לאפייה נוספת של 7-10 דקות.
מי שאוהב את הקבאב שלו מעט וורוד מוציא לאחר 7 דקות ומוכן לגמרי – 10 דקות.
בכל מקרה, אני ממליצה להוציא קבאב אחד, לחתוך ולבדוק את מידת העשייה.
מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים עם פיתות חמות, חמוצים ועוד המון טחינה.
לגרסה הטבעונית
במקום הבשר: מפרקים ראש כרובית לפרחים מפזרים על תבנית, מזליפים שמן זית וצולים בתנור בערך 25 דקות.
במקביל צולים את הירקות.
מאחדים את הכרובית עם הירקות, מזליפים טחינה וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות.