מז׳ואיז׳ין סרדינים מחותנים

סרדינים מחותנים הם אחת המנות הכי מוכרות בארץ.

גם לא מרוקאים מכירים את המנה המשגעת הזו, שהופכת את הסרדינים, שהם בדרך כלל דגים פשוטים, למנה חגיגית ומיוחדת במינה.

את המז׳ואיז׳ין היתה אמא שלי מגישה כאפריטיף. בדרך כלל בשבתות בבוקר.

לקראת השעה 11:00 בשבתות בבוקר, כל הבית לבש חגיגי, השולחנות הסגורים נפתחו לרווחה, מפות לבנות נפרשו עליהן, עשרות צלוחיות הונחו ובתוכם בשרים קרים פרוסים, צוואר תרנגול ממולא ופרוס אחרי שבושל ברוטב זעפרן, זיתים קטנים כבושים מבושלים בעגבניות טריות מרוסקות ובתוכן קציצות בקר קטנטנות, דגים מטוגנים עם צ׳רמלה, שהיא רוטב של לימון כמון ופפריקה, אותו מתיזים על דג מטוגן והוא מתבל אותו בצבעים אדומים ובוערים על הלשון, סלטים, לביבות קטנות, עופות מבושלים ברוטב זעפרן.

והיו גם המז׳ואיז׳ין, אותם אמא טגנה עוד בשישי בצהריים, והם המתינו במקרר לשבת בבוקר.

כל זה היה האפריטיף.

אחר כך, כשהאורחים היטיבו ליבם בעראק, פסטיס ואפריטיף, הם היו קמים, מתנדנדים משהו, ועוברים לשולחן האוכל הגדול.

עכשיו תתחיל הארוחה.

את המז׳ואיז׳ין אפשר וכדאי לאכול עם סח׳קה.

סח׳קה –  לערבב כמון, פפריקה,לימון, מלח, פלפל, שום כתוש ומעט שמן ומקבלים סחקה, שהוא הרוטב שאוכלים איתו את המזו׳אז׳ין.

מה

אפשר למלא את המז׳ואיזין עם סחקה ואפשר להכין תערובת לפי הפירוט הבא:

12 סרדינים טריים מנוקים ומפולטים (סה״כ נקבל 6 מחותנים)

3 כפות כוסברה קצוצה

2 שיני שום קצוצים

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה

מלח, פלפל

2 כפיות שמן זית

1/2 כוס לקימוח (קמח או קמח מצה)

שמן תירס לטיגון

סח׳קה או לימון טרי או סלט עגבניות מרוקאי

איך 

מערבבים את כל התבלינים והירקות.

לוקחים שני סרדינים, על אחד מהם מורחים 1/6 מהמילוי ומהדקים אליו את הסרדין השני.

כך עושים עם כל היתר.

טובלים את הסרדינים בקמח בלבד, משני הצדדים, ומעבירים למחבת לוהטת ובה שמן תירס בעומק של 1/2 ס״מ בערך.

מטגנים בערך דקה מכל צד.

מגישים, חם או קר, עם סלט עגבניות או סלט שומר פרוס דק או סח׳קה.

אפשר לטגן את המז׳ואיז׳ין ואפשר לאפות אותם בתנור, אפשר גם להניח אותם על הגריל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמא בעג׳ין עם פטנט

אהבה גדולה בחיים הוא בצקים. תנו לי גלוטן, פחממות ריקות והרבה. ואין מאושרת ממני. ממש כך. אין מאכל אהוב עליי יותר בעולם מלחם, פוקאצ׳ה, לחמניה

בקלוואת טחינה ואגוזים מהירה ומשגעת

ללא סירופ סוכר, ללא חיתוכים, ללא הינדוסים. מהירה, מגולגלת וטעימה להפליא. באקלוואה עם טחינה גולמית ואגוזים. טבעוניים ממירים את החמאה בשומן אחר מה 4 עלי

יאקיטורי שיפודי עוף יפאנים

גם היאקיטורי הם שיפודי במבוק קטנים עליהם מעמיסים  בדרך כלל עוף ובד״כ צולים אותם על גחלים אפשר גם להכין אותם במחבת משומנת מעט, לא ממש

חצילים בעגבניות של אבא שלי

חצילים הם אהבה גדולה. זר לא יבין זאת. ֿ אבל כל מי שאוהב חציל מכיר את האחווה הזו. הירק הנפלא הזה, שהוא ים תיכוני וממנו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.