פעם הוזמנו לחברים באופן ספונטאני.
באופן ספונטאני שאלתי: להביא משהו?״ אולי תביאי מאפה גבינות? נאמר לי.
פתחתי את המקרר להוציא חמאה וקמח וביצים להכנת בצק פריך וראיתי את שאריות שערות הקדאיף שנשארו מהכנאפה של שבת. למה לא תחתית כנאפה?
יצא פצצה.
מה ?
חצי חבילת שערות קדאיף מופשרות ומופרדות
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם גבינה בולגרית / צפתית יבשה
3 כפות פרמז’ן מגורר
1 שמנת או יוגורט
2 ביצים
חבילת תרד עלים חלוטה, סחוטה וקצוצה
חצי כפית מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט.
איך:
מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת מפרידים היטב את כל השערות ודואגים שהן כולן עטופות בחמאה.
מרפדים תחתית של פאי מתפרק בשערות הקדאיף (גם את הדפנות) משאירים מעט שערות לפיזור מעל הטארט.
שכבת הקדאיף צריכה להיות דקה אך גם שתכסה יפה את תחתית התבנית.
מערבבים את הגבינות, התרד והתבלינים וממלאים את הטארט.
מפזרים מעל את שערות הקדאיף שהשארנו בצד ואופים בחום 180 מעלות כ-40 דקות.
מחכים לפחות חצי שעה עד שהטארט מתקרר.