לילד שלך מגיע הכריך השווה ביותר בעיר.
כריכים לבצפר הם לא מכת שמיים, ולא מטלה ולא אוף.
הם יכולים להיות טעימים, בריאים, קלים להכנה והכי חשוב הומייד.
הכל בו זמנית.
גם ההכנה שלהם יכולה להיות פשוטה אם מתארגנים מראש ונכון.
סנדוויץ’ שהילד לוקח איתו הוא מנשא אהבה של אמאבא והוא החיבוק שלך, שם, כשאת לא שם.
הילדות שלי גדלו כבר מזמן. אפילו מזמן מזמן.
אבל גם אני קמתי בבוקר, רצתי לעבודה והייתי בלחץ מתמיד. מעולם לא ויתרתי ולא הסכמתי להתפשר על האוכל שהן לקחו לבית הספר (בדיוק כפי שאינני מוכנה להתפשר על איכות האוכל שהילדות שלי אוכלות בבית).
הייתי כזו משוגעת שפעם אחת, רדפתי אחרי ההסעה של הבת שלי מראש העין עד ל”רוטברג” ברמת השרון, רק כדי לתת לה את הכריך שהיא שכחה בבית 🙂
עד היום אני מקבלת פידבקים מחברות שלהן מבית הספר, ואחד המשפטים שחוזרים על עצמם זה:
“איזה סנדוויצ’ים הכנת להם….” גם בספר המחזור של אלה, יש תמונה של אחד הסנדצוויצ’ים המפורסמים.
אני מדברת על כריכים פשוטים, טעימים, צבעוניים ומזמינים.
בכל תחילת שנת לימודים, לאחר עטיפות הספרים והכנת הילקוט המסורתית, היינו מכינות טבלה ותולות על המקרר.
כל אחת בחרה בכל יום מה היא רוצה לאכול. אני ניסיתי להקפיד שכך יהיה. במשך השנה הטבלה נפלה משם ונעלמה אבל ההרגל כבר נשאר. וכך, במהלך כל השנה הכנסנו כריכים חדשים והוצאנו ישנים עד שנגמרה השנה.
כריך |
אלטרנטיבה |
|
יום א’ |
||
יום ב’ |
||
יום ג’ |
||
יום ד’ |
||
יום ה’ |
כמה עקרונות בסיסיים להכנת כריכים לבצפר:
– להקפיד לשלב חלבונים וירקות.
– לא להגזים בכמות הממרח שהכריך לא יירטב ויימעך.
– לא להמליח את הירקות שלא יגירו נוזלים.
– לארוז בנייר שעווה המיועד לכריכים – הכי טוב.
– להעדיף לחצות את הכריך לשניים זה נוח לאכילה ונשמר היטב.
– להעדיף פרוסות לחם מלא שהוא בריא יותר, נשמר ומשביע יותר (לחמניות נמעכות).
– להכין כריך צבעוני ומפתה.להעמיס את הכריך במיני ירקות צבעוניים.
– להעדיף חצאי עגבניות שרי הם נשמרות טוב יותר בכריך.
– כדאי לשטוף, לייבש ולפרוס ירקות פעמיים-שלוש בשבוע ולשמור בקופסא סגורה(רצועות גמבות צבעוניות, פרוסות מלפפונים עם הקליפה, קרעי חסה גילופי גזרים דקיקים, נבטים, עלי תרד).
– אפשר להכין את ממרחים והסלטים ליום יומיים מראש.
– אפשר להכין את חביתות ירק ליום יומיים וניתן לשמור בקופסא סגורה.
– לא יקרה אסון אם יום אחד – ביום שישי למשל – הם יאכלו נוטלה או פסטרמה.
– חובה, חובה, חובה לצרף פרי גם אם הם יחזירו אותו …בסוף הם ילמדו לאכול גם פירות.
– לא, לא, לא, לא לשלוח חטיף כי הילד תמיד יעדיף חטיף על הכריך. זהו פיתוי שהילד לא יעמוד בו.
התענוג הזה בידיעה, שהילד שלי אוכל כריך של אמא – ואמא יודעת בדיוק מה יש בו – משקיט את נקיפות המצפון שלי.
זו גם דרך נהדרת ללמד את הילד שלך לאכול בריא ומזין.
מיד כשתהיה טבלה תלויה על המקרר לא יתנהל יותר השיח שקורה במאות אלפי בתים בכל בוקר :
“עם מה למרוח?….עוד פעם חומוס????לא מרשה נוטלה…..”
אז מה הכנתי ומה הן הכי אהבו:
כריך ביצה קשה עם ממרח אבוקדו – (למעוך אבוקדו רך, מלח, פלפל מעט מיץ לימון,כפית שמן זית). +עגבניות שרי+ פרוסת מלפפון חמוץ + רצועות חסה.
כריך גבינה צהובה + חמאה+ רצועות גמבה צבעוניות + חסה+נבטים.
כריך סלט טונה + נבטים (מתכון בהמשך).
כריך חביתת ירק + מלפפון ירוק + עגבניות שרי+ רצועות חסה. (מתכון בהמשך).
כריך גמבה קלויה + גבינה בולגרית+עלי תרד/רוקט(אפשר לקנות גמבה קלויה בצנצנת ואפשר לקלות אותה בתנור, לקלף ולתבל במעט מלח, שמן זית ומיץ לימון היא תישמר במקרר שבוע לפחות).
והרשימה פתוחה …..
סלט טונה לארבעה כריכים
קופסת טונה בשמן מסוננת ומפוררת
שני מלפפונים חמוצים קצוצים דק
שתי ביצים קשות קצוצות דק
מלח, פלפל שחור
כף מיונז/כף שמן זית
כפית מיץ לימון
לרסק במזלג ולערבב – זהו. יישמר במקרר מספר יומיים שלושה.
חביתת ירק בריאה – עיג’ה לארבעה כריכים
4 ביצים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
כוס תרד קצוץ
(אפשרי להחליף בשמיר, כוסברה וכל ירק שאוהבים)
1-2 כפות שמן זית
על להבה בינונית לחמם במחבת טפלון שמן זית ולהוסיף את כל הירוקים, להוסיף מעט מלח ופלפל ולטגן כשתי דקות. כל הר הירקות יתכווץ ויפריש נוזלים לאדות עוד 2-3 דקות.
בינתיים לטרוף 4 ביצים ולהמליח ולפלפל גם אותם וכשהירק התאדה כמעט לגמרי, להוסיף עוד כפית שמן זית ולהוסיף את הביצים, לערבב בעדינות, לכסות לשלוש דקות עד שרואים שהחביתה נקרשת ומתמצקת.
להפוך את החביתה על צלחת בזהירות, או עם מרית רחבה, ולהחליק חזרה למחבת לטיגון צד שני.
החביתה תישמר במקרר , מצוננת ומכוסה בקופסא 2-3 ימים.
- באותו אופן אפשר להחליף את הירוקים בזוקיני מגורר, בתפוחי אדמה מבושלים או מגוררים או בפטריות קצוצות.
ויאלללה…..
הציונים פחות חשובים. יותר חשוב שהילדים שלך יהיו ילדים שמחים, בריאים ומאושרים.