עוף בגריל בסיר ברזל כבד

מכירים את העוף בגריל? השחום הטעים הזה שהעור שלו מתפצח והטעם שלנו נהדר?

יש לי פה בבלוג עוף קיץ מפרובאנס….. הנה המתכון.

עוף קיץ מפרובאנס

אז את העוף ההוא הכנתי הפעם בסיר ברזל יצוק.

מה אגיד? שיחוק. אין עשן, אין שמן שניתז בדפנות התנור אבל יש סיר ברזל יצוק שצריך לרחוץ היטב אחר כך.

אז מה היה לנו שם?

מה 

עוף שלם – אני השתמשתי בלולו מפורק כל החלקים, אפשר גם להחליט על חלקי עוף אחרים

כוס שלמה ודחוסה של עשבי תיבול קצוצים – אני השתמשתי מהגינה: נענע, בזיליקום, רוזמרין, מרווה, פטרוזיליה.

לימון שלם מקורצף פרוס דק וקוביות קטנות (להוציא את הגלעינים)

4-5 שיני שום קצוצות דק דק דק

מיץ מלימון שלם

3-4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

3-4 ניירות פרגמנט גדולים

סיר ברזל יצוק

איך

להשרות את חלקי העוף עם כל התבלינים, לערבב היטב ולהניח בצד, אני הנחתי 6 שעות, אפשר פחות אפשר יותר.

להכניס לתנור סיר ברזל או סיר כבד אחר. לחמם תנור ל 180 מעלות,

אחרי 20-30 דקות להוציא את הסיר בזהירות ולרפד, ב ז הי ר ו ת – את הסיר בניירות הפרגמנט.

לסדר את חלקי העוף בתוך הנייר, לשפוך מעל את כל הרוטב וחלקי הלימון, לכסות עם קצוות הנייר, לכסות במכסה

ולהחזיר לתנור לשעה וחצי.

אחרי שעה וחצי להרטיב את חלקי העוף ברוטב שנצבר בתחתית הסיר ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה.

תקשיבוווווו העצמות מתפרקות. מתפרקות מרוב שהוא רך ועסיסי.

להסיר את המכסה – בזהירות – ולהשחים את העוף.

להתעלף.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצי האי הצרפתי – ברטאני

חבל ברטאני   אני מתרגשת להגיע לברטאני. חצי האי ברטאני. זו הפעם הראשונה שלי בחבל ארץ זו. קראתי שהוא פראי, שזור בעיירות קטנות ומקסימות,  ביצות,

סלט סלמון

מסתבר שהישראלים מתים על סלמון. זה דג מספר אחד בישראל.ֿ מצחיק שהדג הזה, שגדל דרך קבע בנהרות קרים, התנחל בלבבות ובקיבות של אחת המדינות החמות

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.