כרוב.

הרבה שנים היה הירק הזה זנוח, מושפל, חסר ערך והערכה, עד שגילו שומרי המשקל למיניהם

שהוא דל בקלוריות וורסטילי לבישול, אינספור אפשרויות ודרכים, טרי, מבושל, ממולא, צלוי כבוש…

תמיד אהבתי כרוב, מכל הממולאים בעולם כרוב ממולא. הוא האהוב עליי ביותר.

מכל מקום, מדובר בתבשיל טבעוני, צמחוני שהכנתו מצחיקה אבל בישולו ארוך, לכן, אם יש לכם

משו בתנור, תחבו לתוכו גם את הכרוב.

אני הכנתי אותו עם עוף צלוי בסיר ברזל, כך עבד התנור 2-3 עד ששניהם יצאו משם מהממים.

מה 

כרוב אחד בינוני חתוך ל6 או 6 לשמור על הצורה בעזרת הלב

כף מייפל

3-4 כפות סויה

טיפונת מלח

פלפל שחור

3-4 כפות שמן זית

מעט צילי

(אולי אולי חצי כוס מים…מוסבר בהמשך).

איך

בסיר רחב ונוח שייכנס לתנור להוסיף שמן זית, לחמם ולהוסיף את הכרובים, לצרוב קלות משני הצדדים.

להוסיף את יתרת המרכיבים (למעט המים), להרתיח ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות.

אחרי שעה להפוך את הכרובים בתוך הרוטב ולהחזיר לתנור לעוד שעה שעה וחצי.

אם הנוזלים התאדו לגמרי להוסיף כחצי כוס מים.

להוציא ולהגיש חם או קר, אני אכלתי אותו עם יוגורט קר.

היה מהמם.

אם לא בא לכם להכניס לתנור אפשר להמשיך ולבשל על להבה מאוד קטנה עד שהכרוב שחום ורך.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות מרציפן הולנדיות

את העוגיות הללו טעמתי בקונדטוריה באמסטרדם, שהיתה דקת הליכה מהדירה ששכרנו. יום קודם טעמתי עוגה נהדרת של אותה קונדטוריה והתברר לי שמדובר באחת הקונדטוריות הטובות

פרגיות בטעמי אסיה

כשאני רוצה מאכל מהיר, טעים וקל הכנה אני בדרך כלל הולכת על הפרגיות האלה. היום, בכל סופר ואצל כל קצב, אפשר לקבל מעין סטקים דקים

פסטייה מרוקאית של אמא

זו שמחכה בשקט בין כל מאכלי המטבח הידועים, בצנעה. הנפלאה ממרקש – הפסטייה. שכמו אמא, הגיעה ממרקש, זהובה וחמה ומחבקת, וכמו החיים עצמם – מכמינה

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.