לסנדוויצים, להוסיף למרק הראמן או הפו, לחביתה, מעל טורטליני מטוגנים או מבושלים…
בעצם על הכל….
וזה פשוט וקל ונשמר במקרר לתקופה ארוכה מאוד…
מה
מקל קינמון
2 כפות גרגרי צ׳ילי גרוס
כף גדושה אבקת צ׳ילי או פפריקה חריפה
3-4 שיני שום כתושות דק או אבקת שום
כף גדושה ג׳ינגר מגורר או כף אבקת ג׳ינג׳ר
רבע כוס חומץ שחור או חומץ בן יין (או תפוחים)
1/4 כוס רוטב סויה
2-3 כפות סומסום קלוי
2 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הירוק שלהם)
כוס שמן צמחי (לא זית)
איך
מוסיפים את השמן לתוך קלחת או סיר ומחממים בזהירות עד שהשמן רותח.
מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים האחרים וכשהשמן רותח מוסיפים את התערובת – ב ז ה י ר ו ת – לתוך השמן, מערבבים בזהירות ומניחים בצד עד שמתקרר.
מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר…. אם הוא לא יחוסל מיד הרוטב הזה יכול להשאר שם חודשים ארוכים….
להתעלף….