עוגת שוקולד חלומית שהיא גם יפהפיה

באמת שהצילום הגרוע שלי עושה לעוגה המדהימה הזו עוול. עוול נוראי.

אבל אני לא צלמת אני טבחית.

אני ממש לא זוכרת ממי קיבלתי את המתכון אבל העוגה הזו מככבת אצלי בעיקר כשאני רוצה

משהו מהיר ווואו.

היא יוצאת מהתנור, סדוקה כולה, אוורירית, מהממת.

והיא טעימה באופן בלתי רגיל.

הבונוס: הכנה מהירה וקלה.

מה 

300 גרם שוקולד כהה אני ערבבתי מריר וחלב

150 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר – 1 כוס סוכר לפי הטעם

6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים

כף קמח שקדים.

איך

תנור מחומם על 170 מעלות, רצוי רגיל ולא טורבו.

ממיסים את השוקולד והחמאה בכל דרך שרוצים: מיקרוגל בן מארי (בזהירות שלא יישרף).

מורידים מהאש ומוסיפים חצי כוס סוכר , מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, וטורפים היטב בבלילה.  מוסיפים את השקדים.

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת וטורפים אותם לאט לאט לתוך תערובת השוקולד.

משמנים היטב תבנית עגולה בקוטב של 22 ס״מ בערך, אני הייתי ממליצה לאפות את העוגה בתוך

נייר אפייה על מנת למנוע הידבקות לתבנית.

אופים כ 40 דקות מבלי לפתוח את התנור.

מכבים, פותחים מעט את התנור לאפשר לאדים לצאת, ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור כשעה עד שעתיים.

קצת בעייתי לפרוס אותה לפרוסות רגילות, כיוון שהיא מתקבלת סדוקה, אני הרמתי אותה בכף גדולה כמו טירמיסו וזה היה מקסים בצלחת. אף אחד לא התלונן 🙂

ולהגיש. הכי טעים ליד קצפת מתוקה או גלידת ווניל.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

עוגיות נוטלה איטלקיות

האיטלקים קוראים להן ״עין השור״ או באיטלקית Occhio di bue. הכי הם אוהבים למלא אותן בממרח נוטלה, אבל גם עם ריבת משמשים וריבת שזיפים אדומה.

פיסאלדייר – הפוקאצ׳ה של דרום צרפת

אחד המאכלים הטעימים ביותר ביקום ! מעין פיצה-פוקצ׳ה פלאפית עם תחתית קראנצ׳ית והטופ עמוס בתועפות בצל מטוגן, מתקתק, עליו מונחים בסדר (או לא) תוספות של

קציצת סרה מרוקאית בחמין

אמא שלי הכינה את הקציצה הריחנית הזו בעיקר בחמין של החגים. היא היתה מגלגלת אותה לגליל עבה וסימטרי ועוטפת אותה בבד כותנה, דרכו, ספגה הסרה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.