באמת שהצילום הגרוע שלי עושה לעוגה המדהימה הזו עוול. עוול נוראי.
אבל אני לא צלמת אני טבחית.
אני ממש לא זוכרת ממי קיבלתי את המתכון אבל העוגה הזו מככבת אצלי בעיקר כשאני רוצה
משהו מהיר ווואו.
היא יוצאת מהתנור, סדוקה כולה, אוורירית, מהממת.
והיא טעימה באופן בלתי רגיל.
הבונוס: הכנה מהירה וקלה.
מה
300 גרם שוקולד כהה אני ערבבתי מריר וחלב
150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר – 1 כוס סוכר לפי הטעם
6 ביצים גדולות מופרדות לחלמונים וחלבונים
כף קמח שקדים.
איך
תנור מחומם על 170 מעלות, רצוי רגיל ולא טורבו.
ממיסים את השוקולד והחמאה בכל דרך שרוצים: מיקרוגל בן מארי (בזהירות שלא יישרף).
מורידים מהאש ומוסיפים חצי כוס סוכר , מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, וטורפים היטב בבלילה. מוסיפים את השקדים.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת וטורפים אותם לאט לאט לתוך תערובת השוקולד.
משמנים היטב תבנית עגולה בקוטב של 22 ס״מ בערך, אני הייתי ממליצה לאפות את העוגה בתוך
נייר אפייה על מנת למנוע הידבקות לתבנית.
אופים כ 40 דקות מבלי לפתוח את התנור.
מכבים, פותחים מעט את התנור לאפשר לאדים לצאת, ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור כשעה עד שעתיים.
קצת בעייתי לפרוס אותה לפרוסות רגילות, כיוון שהיא מתקבלת סדוקה, אני הרמתי אותה בכף גדולה כמו טירמיסו וזה היה מקסים בצלחת. אף אחד לא התלונן 🙂
ולהגיש. הכי טעים ליד קצפת מתוקה או גלידת ווניל.