בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות.
באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק.
הכל ביחד נתן לי תחושה של חגיגת קיץ אחת גדולה בפה.
אם היו שואלים אותי מה ישראלי בעינייך הייתי עונה: זה. הסלט הזה הכי ישראלי בעיניי.
מנה ראשונה, בראנצ׳ית, ערב קלילה או סתם לקחת לעבודה.
אחלה סלט בכל שעה של היום.ֿ
מה
כוס גריסי פנינה מבושלים כשהם עדיין נגיסים וקראנצ׳יים (הסבר לבישול בהמשך)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס נענע קצוצה
רבע כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)
2 כפות זיתי קלמטה קצוצים
2 כפות משמש מיובש קצוץ לרצועות
1 פלפל חריף קצוץ
חצי כוס גרגרי רימון
2 כפות שבבי שקדים קלויים וקצוצים/אגוזים/פיסטוקים/קשיו
לרוטב: מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור, שמן זית
רוטב היוגורט:
2 מיכלים של יוגורט שמן 5-10 אחוזי שומן
מעורבב עם מעט מלח, פלפל שחור, כף שמן זית
להגשה: מערבבים את רוטב היוגורט ומורחים תחתית של צלחת הגשה גדולה.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומניחים על היוגורט.
יוצאים בצהלולים. כי זה טעים פצצות.