את העוף המרוקן מעצמות יעשה הקצב שלכם תמורת תשלום קטן.
חגיגי, ממזרי, עושה רושם וטעים להפליא.
מה
1 עוף מרוקן מעצמות .
1/4 ק"ג בשר בקר
1/8 כפית אגוז מוסקט
4 כפות שקדים פרוסים קלויים/פיסטוקים קלויים קצוצים.
מלח, פלפל.
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
1 ביצה טרופה
2 כפות פירורי לחם.
כפית נענע מיובשת
גרידה מלימון אחד
מעט צ'ילי.
שלוש כפות חמוציות ללא סוכר/זרשק
1 כף רכז רימונים
6 פרוסות אווז מעושן.
ללוש היטב את כל החומרים מלבד השקדים.
לאחר סיום הלישה להוסיף את השקדים ולאחד בעדינות .
משרה לעוף
2 כפות שמן זית .
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח.
כף רכז רימונים
לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות.
למרוח את העוף מבפנים במחצית מהרוטב .
לרפד את פנים העוף בחזה אווז מעושן ולמלא את תערובת הבשר בתוכו.
לסגור את העוף בתפירה , בקסמים או בחוט אפייה. .
למרוח היטב את העוף ביתרת חומרי המשרה.
ולצלות את העוף במשך כ-20 דקות. להנמיך את הטמפרטורה ל-170 מעלות. לכסות את העוף בנייר כסף ולהמשיך לאפות את העוף במשך עוד כ30-40 דקות, תלוי בגודל העוף.
כדאי ורצוי להכין את העוף מראש ורק לחמם לפני ההגשה.
להסיר את חוטי הקשירה ולפרוס בסכין חדה בעובי של לא פחות מ2 ס"מ ולהגיש.