מעט שאריות ריקוטה איטלקית, עגבנייה אדומה מחום השמש היוקד של הקיץ האיטלקי,
עציץ בזיליקום על אדן החלון ותנור לוהט.
והנה שם נח לו מנומנם כמעט חסר תועלת חציל איטלקי מפוספס.
וכך באווירה איטלקית, בבית באומבריה אורבייטו נולדה לה מנה חדשה.
והיא מרעננת וטעימה ועסיסית וממלאה את הפה באושר צבעוני של צבעי הדגל האיטלקי.
מה
חציל בינוני חצוי לאורך עם הכיפה
עגבנייה אדומה קצוצה
שום מגורר/פרוסות דקיקות של בצל שאלוט או וורוד – או שניהם
בזיליקום קצוץ
שמן זית, מלח, מעט צ׳ילי
2-3 כפות גדושות גבינת ריקוטה
איך
לתנור 250 מעלות להכניס את החציל לקלייה, קודם נפזר עליו מעט מלח ונטפטף עליו שמן זית זך.
לתנור לכחצי שעה. באמצע הדרך אפשר להפוך אותו לצד שני.
בינתיים לערבב את העגבניה עם השום מעט שמן זית, בזיליקום קצוץ, מלח ומעט צ׳ילי. להניח בצד
כשהחציל יוצא מהתנור, להניח אותו בצלחת להניח גבעות קטנטנות של ריקוטה ומעליה את הסלטֿ
שוב ריקוטה,
שוב בזיליקום
שוב שמן זית
כף גדולה, אושר בלב.
איטליה.