חציל קלוי בטעמי ובצבעי איטליה

מעט שאריות ריקוטה איטלקית, עגבנייה אדומה מחום השמש היוקד של הקיץ האיטלקי,

עציץ בזיליקום על אדן החלון ותנור לוהט.

והנה שם נח לו מנומנם כמעט חסר תועלת חציל איטלקי מפוספס.

וכך באווירה איטלקית, בבית באומבריה אורבייטו נולדה לה מנה חדשה.

והיא מרעננת וטעימה ועסיסית וממלאה את הפה באושר צבעוני של צבעי הדגל האיטלקי.

מה

חציל בינוני חצוי לאורך עם הכיפה

עגבנייה אדומה קצוצה

שום מגורר/פרוסות דקיקות של בצל שאלוט או וורוד – או שניהם

בזיליקום קצוץ

שמן זית, מלח, מעט צ׳ילי

2-3  כפות גדושות גבינת ריקוטה

איך 

לתנור 250 מעלות להכניס את החציל לקלייה, קודם נפזר עליו מעט מלח ונטפטף עליו שמן זית זך.

לתנור לכחצי שעה. באמצע הדרך אפשר להפוך אותו לצד שני.

בינתיים לערבב את העגבניה עם השום מעט שמן זית, בזיליקום קצוץ, מלח ומעט צ׳ילי. להניח בצד

כשהחציל יוצא מהתנור, להניח אותו בצלחת להניח גבעות קטנטנות של ריקוטה ומעליה את הסלטֿ

שוב ריקוטה,

שוב בזיליקום

שוב שמן זית

כף גדולה, אושר בלב.

איטליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק כתום חלום

את המרק הזה אתם לא מכירים. באחריות. אתם מכירים מרקים כתומים אחרים אבל לא את זה. וזה….. המרק הזה נולד  איפהשהו והתגלגל עם השנים עד

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

לחם קופים הונגרי

לחם קופים שאכלתי בהונגריה ומסתבר שמדובר במאפה מקומי. אז מי היה פה קודם? האמריקאי או ההונגרי? לא משנה. אז מהו לחם קופים? בצק שמרים עשיר

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.