עולם הפסטה הוא endless. ֿ
הפסטה מקבלת באהבה הכל. הכל אז אני נותנת לה. באהבה.
אחת המנות הקלות הקלילות והמהירות היא הפראפראזה על הפסטה מיטבולס הקלאסי – צ׳קן מיטבולס.
זה קליל יותר, מהיר יותר וקצר בישול יותר.
אתם תתאהבו בתבשיל הזה הילדים שלכם יתמכרו לו. מבטיחה.
מה
1/2 ק״ג פרגיות טחונות אפשר גם חזה עוף
1 ביצה קטנה טרופה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
1/2 כוס פירורי לחם
למי שאינו שומר כשרות: 1/4 כוס פרמז׳ן מגורר
לרוטב
2 כוסות רוטב עגבניות (פסאטה) או עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
1 בצל אדום בינוני קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות דק
4-5 עלי מרווה
פלפלון צ׳ילי קצוץ
1/2-1 כוס מים רותחים
250 גרם פסטה יבשה (לבשל בסיר מים רותחים לפי הוראת היצרן)
איך
הכי פשוט בעולם.
מערבבים את חומרי הקציצות היטב ומניחים בצד למספר דקות. אם התערובת מאוד רכה אפשר להוסיף עוד מעט פירורי לחם.
מרטיבים את הידיים במעט מים וגלגלים קציצות קטנות בגודל של אגוז ומניחים בצד.
מחממים סיר נוח ורחב ומוסיפים 3-4 כפות שמן זיתֿ, מטגנים את קציצות העוף בשמן הופכים ומזהיבים בערך 1-2 דקות. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר עוד מעט שמן ואת עלי המרווה, הבצל הסגול, הצ׳ילי ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות, אין צורך להזהיב.
מוסיפים את רוטב העגבניות, מפלפלים וממליחים ומבשלים דקה על להבה גבוהה.
מוסיפים את הנוזלים מרתיחים, מנמיכים ומכסים ומבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כרבע שעה.
מתזמנים את בישול הפסטה כך שהיא תהיה מוכנה ברגע שהרוטב מוכן ומוסיפים אותה לסיר הטעים, מערבבים דקה ומורידים מהאש.
מתעלפים.