אני מתריעה מראש: זו התמכרות.
זה טעים בטירוף.
זה קראנצ׳י, זה מטוגן, זה מתובל, זה נפלא.
וזה גם טבעוני.
אפשר להגיש אותם במקום צ׳יפס, אפשר לנשנש מול הטלויזיה ואפשר סתם לטרוף בעמידה ליד השיש.
מה
2 תפוחי אדמה בינויים מבושלים קלופים ומרוסקים לפירה (בערך 160 גרם פירה)
כפית כמון
כפית שטוחה מלח
כפית נענע מיובשת
כפית פפריקה גרוסה
מעט צ׳ילי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
2 כפות כוסברה קצוצה דק דק
2 שיני שום כתושות דק
4 כפות סולת גדושות
כף שמן זיתֿ
4 כפות מים
לטיגון
שמן צמחי
מעט קמח
איך
לערבב את המים ושמן הזית להוסיף את הסולת ולהניח לדקה או שתיים.
להוסיף את יתר המרכיבים וללוש היטב.
לגלגל לגלילים באורך של כ7 ס״מ ובקוטר של כ 1 ס״מ.
עדיף להכניס את הגלילים למקרר להתגבשות, אם אין זמן לא חייבים.
לחמם מחבת ושמן טיגון בעומק של כ-2 ס״מ.
לגלגל כל גליל בקמח לנער ולטגן על להבה בינונית עד שהגלילים מזהיבים.
לא נוגעים ולא הופכים במשך 3-4 דקות עד שהגליל משחים לחלוטין ורק אז הופכים לטיגון בצד שני.
זה טעים להפליא ומה שמדהים שהגלילים נותרים קראנצ׳ים גם לאחר שהם מתקררים.