חמוסטה קציצות בסיר אחד

הסיר הזה מגיע מסיר הקובה חמוסטה, הורדתי את הקובה והפכתי אותה לקציצה, הוספתי חומוס רך ונמס בפה

וקיבלתי מנה עיקרית טעימה ומהירת הכנה.

הקציצות ארומטיות ועוקצניות, המרק חמצמץ והלימון הפרסי מעיף את כל הסיר לטעמים נפלאים.

מה

לקציצות

1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי (אפשרי עוף ואפשרי לערבב)

כוס קצוצה פטרוזיליה

כוס קצוצה כוסברה

כמון טחון

גרגרי כוסברה טחונים

לימון פרסי טחון או גרידת לימון טרי

מלח, פלפל שחור

כף שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

ביצה קטנה

1/4 כוס פירורי לחם

1 בצל בינוני קצוץ או מגורר

מערבבים את הכל ומניחים בצד.

למרק

2 בצלים גדולים פרוסים דק

3-4 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח, פלפלֿ

מעט כורכום

4-5 לימונים פרסיים

מיץ לימון טרי מ- 2-3 לימונים (אם אין לימון פרסי מגדילים את כמות הלימון הסחוט)

3-4 קישואים קטנים וטריים חתוכים לארבע לאורך

2 חבילות מנגולד שטופות היטב קצוצות גס מאוד

חבילת פטרוזיליה קצוצה גס

צרור שלם של בצל ירוק שטוף וחתוך לרצועות גסות

שקית גדולה של תרד שטוף

2 כוסות חומוס מבושל ורך

2 ליטר ציר עוף או מים רותחים

איך

בסיר רחב ונוח מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים שניות בודדות.

מוסיפים את המנגולד, הפטרוזיליה והבצל הירוק, בוזקים מעט מלח ומכסים את הסיר. מבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.

שוברים את הלימון הפרסי או מנקבים אותו בסכין חדה ומוסיפים למרק, מוסיפים את החומוס, המרק, התבלינים ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות.

בינתיים יוצרים קציצות מאורכות או עגולות, ומוסיפים לרוטב בזהירות. לא נוגעים בקציצות.

מרתיחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה.

טועמים ומתקנים תיבול, הטעם צריך להיות חמצמץ.

מוסיפים את הקישואים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

מוסיפים את התרד ומבשלים עוד 2-3 דקות.

אפשרי לאכול אותו כמרק או כתבשיל קדירה ואפשר להוסיף אותו מעל לאורז לבן.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

בטטות צלויות בתנור

פעם, כדי לקנות בטטות קטנות ועדינות, היינו חייבים לקנות את הקלקל שהכיל מספר בודד של בטטות במחיר עצום. היום, בכל הדוכנים בשוק, ערימות של בטטות

רולדת מרנג הורססת

והיא נהדרת בכל עונה…ועם כל פרי. והמרנג הוא בדיוק ההיפך מכל מה שאנחנו מכירים: הוא צ׳ואי, רך בתוך וקראנצי מבחוץ ואין צורך להשגיח עליו או

קדירת צלעות טלה ותפוחי אדמה

אתם לא מאמינים כמה המתכון הזה קל. ומה שנחמד בו שאפשר להכין אותו גם מבשרים אחרים: צלי כתף, אנטריקוט, צלעות וכל בשר לבישול ארוך ובלבד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.