קציצות דג בקארי וירקות

קציצות דג בקארי וחלב קוקוס, מעט ירקות שסופגים את הטעם הנפלא

וזו אחת הארוחות הכי קלילות, הכי מוצלחות והכי טעימות בקיץ הלוהט הזה.

קצת מתאילנד, קצת מהים התיכון.

מה רע?

מה

1/2 ק״ג עיסת דגים טחונה (עדיף מדג לבן שאוהבים)

1 בצל אדום קטן קצוץ דק

1 ביצה בינונית

2 כפות פירורי פנקו או פירורי לחם או פירורי מצה

שן שום כתושה

מעט אבקת ג׳נג׳ר או כפית ג׳ינג׳ר מרוסק

מעט צ׳ילי

חצי כוס כוסברה קצוצה

גרידת לימון

כף שמן זית

ללוש היטב את כל העיסה.

לחמם מחבת נון סטיק ולהוסיף 1 כף שמן.

ליצור קציצות ולפחוס אותן (כפיתות). לצרוב את הקציצות כדקה מכל צד ולהוציא.

בינתיים להכין את הרוטב.

לרוטב 

1/2 קופסת קרם קוקוס (200 גרם)

1/2 כוס מים רותחים

1 בצל אדום פרוס דק

2 גזרים קלופים פרוסים לטבעות דקות

1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות גסות

1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות גסות

2-3 ענפי בצל ירוק קצוצים גס

1/2 כוס כוסברה קצוצה גס

1 כף אבקת קארי או 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית כוסברה טחונה 1/4 כפית כורכום

מעט צ׳ילי

מוסיפים לסיר 3-4 כפות קרם קוקוס כשהקרם מתחמם מוסיפים את הירקות. מטגנים-מקפיצים את הירקות כחמש דקות.

מוסיפים את המים ואת יתר מרכיבים, למעט כוסברה.

מערבבים, מרתיחים וטועמים ומתקנים טעמים, מוסיפים את הקציצות הצרובות. מוודאים שהקציצות מקבלות רוטב גם מלמעלה.

מכסים, מנמיכים ומבשלים עוד כ-10 דקות עד שטבעות הגזר אל דנטה.

מגישים עם כוסברה קצוצה.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מילפיי מהיר ואלגנטי

טירוף. יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים. והאמת לא ממש ממש קשה להכנה. מה  250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

לחמניות אוסטריות Vienna Bread

לחמניות אוסטריות. רק מי שגדל באוסטריה יודע לזהות את הלחמניות הללו שנקראות גם Vienna Bread. יש להן צורה של בגט אבל הקראסט שלהן רך יותר

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

פסטלה ג׳ירוס מפוארת

ג׳ירוס, אני מאמינה כל ישראלי כבר מכיר, הוא השווארמה היוונית. גלגל חמים של בשר מתובל מסתובב ומשחים, נפרס דקיק ומונח על פיתה עבה, עם בצל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.