קרני איילה – עוגיות שקדים מרוקאיות

קודם כל תירגעו!! אפשר להכין את העוגיות המדהימות האלה בדקה וחצי וללא הבצק.

עכשיו נמשיך.

שם במרקש, בסמטה ההומה והסוערת נתקלתי בהן שוב.

קונדטוריה קטנה, נחבאת אל הכלים ומדפים עמוסים בעוגיות מרוקאיות נפלאות שריצפו את כל ילדותי לאורכה ורוחבה.

ואני יושבת שם על הספסל ואומרת לו: ״תן לי מזה, ומזה, ומזה״ וטועמת ואוכלת ודמעות מתגלגלות על לחיי ומלמלת לו: ״בדיוק כמו שאמא שלי הכינה״.

ובי נשבעתי לשחזר את כל המתכונים שלה, כולל העוגות והעוגיות.

ועכשיו הגיע תורן של קרני האיילה.

בצק דקיק דקיק וקרנצ׳י, שעם הביס נמס לך בפה ומתוכו מתפרץ ומתפוצץ הר געש של שקדים טחונים, מתוקים נפלאים ומבושמים בריח וורדים משכר

וזהו.

העוגיות נקראות כך כיוון שהן מדמות את צורתן העדינה של קרני האיילה.

כדי לעצב את הצורה כדאי לעקוב אחר ההוראות בהמשך.

ויש גרסה מקוצרת ללא בצק. פשוט קרם השקדים מצופה בסומסום קלוי ונפלא גם כן.

לבצק

כוס קמח

טיפונת מלח

2 כפות חמאה רכה (או שתי כפות שמן זית)

2 כפות מי וורדים

מעט מאוד מים קרים בערך 4-7 כפות

לקמח מוסיפים את מי הוורדים ואת השומן והמלח ומערבבים.

לפי הצורך מוסיפים את כפות המים הקרים. מוסיפים כף ועוד כף עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.

לשים עוד שתיים שלוש דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לנוח.

בינתיים מכינים את מילוי השקדים.

מילוי השקדים

300 גרם שקדים קלופים

2/3 כוס סוכר

2 כפות מי וורדים

כף שמן זית או כף חמאה רכה (אופציונאלי)

במג׳מיקס מוסיפים את השקדים והסוכר וטוחנים היטב עד שמתקבלים פירורים דקים דקים. מוסיפים את מי הוורדים והשומן. מערבבים שוב ומוציאים.

מתקבל בצק נוח לעבודה שניתן לעצב אותו בידיים.

מצננים מעט.

בינתיים מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. אם יש צורך מקמחים משטח ומרדדים דק דק דק ממש שקוף.

זה חשוב כיוון שזה מה שיהפוך את העוגיות המדהימות למדהימות על.

מרטיבים מעט את הידיים ומחלקים את תערובת השקדים לבערך 20 חתיכות, כל חתיכה מגלגלים למעין נקניק שמנמן בערך 4 ס״מ.

מניחים את פיסת השקדים ומקפלים מעל את יריעת הבצק. מהדקים היטב וחותכים מסביב את הצורה (בצילום).

עם שתי הידיים מהדקים את המילוי ומגביהים אותו ומעגלים את העוגיה למעין חצי סהר (צילום).

מניחים את העוגיות על מגש אפייה עם נייר אפייה.

אופים ב- 180 מעלות בערך 12-15 דקות.

העוגיות לא צריכות להשחים אלא רק להזהיב טיפה בקצה.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

לגרסה ללא בצק 

מאוד פשוט: את נקניקיות השקדים מגלגלים בתוך סומסום קלוי או רגיל, מעצבים לצורה של קרני האיילה ואופים אותו דבר.

אם הסומסום מסרב להדבק לתערובת השקדים מרטיבים בעדינות  את הידיים ו״מלטפים״ את העוגיה ואחר כך מעבירים לסומסום.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ביאריץ ובאיונה

אנחנו מסיימים טיול בן שבועיים בדרום מערב צרפת.ֿ היינו בנורמנדי, ברטאני ובדורדון ההורס, עכשיו אנחנו בביאריץ, הערב נחזור בטיסה לפאריז. אנחנו מחליטים לנצל את היום

ברוסקטה – מלכת המטבח הטוסקני

לכל מטבח יש את הפטנטים שלו, ההתפתחויות הטבעיות שלו, המאכלים ושיטות הבישול שמכתיבים לו מזג האויר והתנאים הגיאוגרפיים. זה לא מקרי שבמערב אירופה ומרכזה ממעטים

קדירת פתיתים ודגים מסרדיניה

  האיטלקים ובעיקר הדרום איטלקים (סיציליה וסרדיניה) קוראים להם פרגולה – תותים – fregola   אנחנו קוראים להם פתיתים. אבל הפראגולה האיטלקיים טעימים פי כמה: הם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.