אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום.
והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים.
בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים.
בעצם, בכל אגן הים התיכון – פלוס מינוס.
איזה כיף שאני גרה באגן הים התיכון.
בקיצור…..
חצילים ממולאים בסגנון טורקי, ברוטב חמוץ-מתוק. נ פ ל א י ם.
מה
למילוי החצילים
2 עגבניות אדומות פרוסות
3 חצילים ארוכים צרים ויפים חצויים לשניים
200 גרם בשר בקר טחון
1/4 כוס אורז פרסי יבש
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רכז רימונים
1 כף שטוחה פלפל גרוס (פפריקה טורקית או פפריקה רגילה(
מלח, פלפל שחור גרוס גס
1 כף שמן זית.
חצי כף נענע מיובשת
לרוטב
2 כפות רכז רימונים
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה חריפה מעט
1-2 כוסות מים רותחים
כף רסק עגבניות
חצי כף נענע מיובשת.
איך
חורצים את חצאי החצילים באיקסים מפזרים מעל טיפונת מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור חם 200 מעלות בערך חצי שעה עד שבשר החציל מתרכך.
בינתיים, מערבבים את חומרי המילוי היטב ומניחים בצד.
מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצד.
מרפדים סיר רחב ונמוך בפרוסות עגבנייה.
כשהחצילים מוכניםֿ,מעבירים אותם בזהירות לסיר ומניחים מעל לפרוסות העגבניות.
תוחבים בעזרת כף את בשר החציל ומפנים מקום למילוי. ממלאים ודוחסים היטב ומשאירים גבעונת קטנה מעל מפלס גובה החציל.
מערבבים את חומרי הרוטב שוב ומוזגים בזהירות מסביב לחציל, הרוטב צריך להגיע עד גובה 3/4 החציל.
מרתיחים, מנמיכים, מכסים מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. במשך זמן זה מוסיפים שוב ושוב מהרוטב שנותר. עד שהחצילים מתרככים, האורז מתבשל והתבשיל מוכן,
זהו.