חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום.

והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים.

בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים.

בעצם, בכל אגן הים התיכון – פלוס מינוס.

איזה כיף שאני גרה באגן הים התיכון.

בקיצור…..

חצילים ממולאים בסגנון טורקי, ברוטב חמוץ-מתוק. נ פ ל א י ם.

 

מה

למילוי החצילים 

2 עגבניות אדומות פרוסות

3 חצילים ארוכים צרים ויפים חצויים לשניים

200 גרם בשר בקר טחון

1/4 כוס אורז פרסי יבש

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף רכז רימונים

1 כף שטוחה פלפל גרוס (פפריקה טורקית או פפריקה רגילה(

מלח, פלפל שחור גרוס גס

1 כף שמן זית.

חצי כף נענע מיובשת

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל, פפריקה חריפה מעט

1-2 כוסות מים רותחים

כף רסק עגבניות

חצי כף נענע מיובשת.

איך 

חורצים את חצאי החצילים באיקסים מפזרים מעל טיפונת מלח ומעט שמן זית וקולים בתנור חם 200 מעלות בערך חצי שעה עד שבשר החציל מתרכך.

בינתיים, מערבבים את חומרי המילוי היטב ומניחים בצד.

מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצד.

מרפדים סיר רחב ונמוך בפרוסות עגבנייה.

כשהחצילים מוכניםֿ,מעבירים אותם בזהירות לסיר ומניחים מעל לפרוסות העגבניות.

תוחבים בעזרת כף את בשר החציל ומפנים מקום למילוי. ממלאים ודוחסים היטב ומשאירים גבעונת קטנה מעל מפלס גובה החציל.

מערבבים את חומרי הרוטב שוב ומוזגים בזהירות מסביב לחציל, הרוטב צריך להגיע עד גובה 3/4 החציל.

מרתיחים, מנמיכים, מכסים מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. במשך זמן זה מוסיפים שוב ושוב מהרוטב שנותר. עד שהחצילים מתרככים, האורז מתבשל והתבשיל מוכן,

זהו.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת טלה וחבושים חגיגית

את המאכל האלוהי הזה אכלתי במסעדת צ׳ייה באיסטנבול. הטלה מתפרק ואין צורך בסכין. החבושים מתרככים ומקבלים את טעמי הטלה והם נפלאים נפלאים. וכל היופי הזה

נשיקות ספוג עם קרם מסקרפונה

טוב אתם לא מבינים כמה זה חמוד וטעים. כמה זה מתוק ופשוט להכנה. עובד יפה גם בתבנית של מאפינס אבל אני השתמשתי בתבנית סיליקון עם

לחמניית קרוואסון הונגרי מפתיעה

לא יודעת איך שכחתי מהלחמניות המיוחדות הללו. אכלתי אותן בארוחת הבוקר במלון בבודפשט וההפתעה היתה גמורה: מלוחות, עם קימל מעל ומכילות: פירה תפוחי אדמה והן

באתי, ראיתי, נכבשתי – נאפולי

נאפולי היא אחת הערים העתיקות באירופה והמעניינת שבהן. העיר מתוארכת לפני 2500 שנה. העיר הזו היא עיר של מסורות עתיקות ומפוארות, יש בה שכבות רבות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.