חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה.

המדינה האהובה עליי ביותר בעולם.

העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי, האמנות והנופים המרהיבים – נמצא תחת מתקפה אכזרית של וירוס אכזרי. הלב כואב.

ואני גם דואגת לאווה ave, חברתי מרומא, שנמצאת בקבוצת סיכון.

החלטתי לאפות חלה בצבעי איטליה, רק כדי להרגיע את החרדות שלי.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם לבן מנופה

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כפית מלח (בערך)

1/4 כוס שמן

1 + 1/4 כוסות מים פושרים (בערך)

1 כף גדושה פסטו

1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות

מעט שיפודי עץ

ביצה טרופה למריחה

איך

בקערת מיקסר מוסיפים את כל החומרים מלבד הפסטו והעגבניות והמים הפושרים.

מתחילים להוסיף את המים הפושרים לאט עד שהבצק נאסף לכדור אחד דביק ואחיד.

לשים כך עוד כ-8 דקות.

מוציאים מהקערה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים כשכל חלק גדול מהשני: חלק קטן, בינוני וגדול.

לחלק הקטן מוסיפים את ממרח העגבניות ומערבלים היטב עד שמתאחד. אם יש צורך מוסיפים עוד כף קמח. מניחים בקערה נפרדת.

לחלק הבינוני מוסיפים פסטו ועושים כנ״ל.

את כל הבצקים מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ויותר.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

על משטח מקומח מורידים בנפרד את הבצקים ולשים מעט.

כל בצק מחלקים ל-3 וקולעים ממנו צמה.

מתקבלות 3 צמות : מהבסיסי צמה גדולה, מהפסטו צמה בינונית ומהעגבניות צמה קטנה.

מניחים את הצמות האחת על השנייה במגדל וצובטים בעדינות את השוליים של כל אחת מהן, כדי ״להדביק״ אותה לצמה שמתחתיה.

ליתר ביטחון נועצים שיפודי עץ כדי להבטיח שהצמה לא תקרוס.

טורפים ביצה ומרוחים על החלה.

מתפיחים כחצי שעה או עד שתופחת פי שתיים ואופים בתנור שחומם מראש בערך 40 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיאדאס מסרדיניה

הם בכל מקום, בכל תפריט, בכל בית קפה, מסעדה או טרטוריה נידחת. הסיאדאס. עוד בערב הראשון שלנו בסרדיניה, אחרי ארוחה ענקית בטרטוריה המקומית, לכדה עיני

טארט בשר ושקדים חגיגי

הטארט הזה נולד משאריות. בחיי. שאריות של בצק עלים, שאריות של בשר טחון וערימת תבניות טארט אישיות חדשות שהבאתי ומתתי לנסות אותן. מה שמקסים בטארט

פלאפל ביתי של אמא

אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי. ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא

חצי האי הצרפתי – ברטאני

חבל ברטאני   אני מתרגשת להגיע לברטאני. חצי האי ברטאני. זו הפעם הראשונה שלי בחבל ארץ זו. קראתי שהוא פראי, שזור בעיירות קטנות ומקסימות,  ביצות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.