עוגת פילו טורקית משגעת

העוגה הזו מדהימה את כל מי שרואה אותה וטועם ממנה.

המראה שלה מיוחד והטעם נפלא.

אפשר להכין אותה בשני סגנונות עם סירופ סוכר או בלי (שני המתכונים בהמשך).

במקור העוגה הזו מתוקה הרבה יותר מהנדרש ואני נדרשתי לתיקונים בסירופ בעיקר.

הקיפולים של הפילו מוסיפים חן ליופיה וכדאי לעבוד עם שתי ידיים כשמקפלים את הפילו (אני עבדתי ביד אחת וביד השנייה צילמתי).

יאללה, נצא לדרך.

מה 

תבנית מלבנית בגודל 25 על 20

12-16 עלי פילו

2-3 כפות סולת

לסירופ

כוס סוכר

כוס ורבע מים

חצי לימון

לבלילה

2 ביצים גדולות

חצי כוס סוכר

אבקת אפייה אחת

שליש כוס שמן

כוס חלב

להברשת הפילו 

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

אופציונאלי: תמצית ווניל, תמצית שקדים או מי וורדים

איך 

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקלחת מוסיפים סוכר ומים לסירופ ומרתיחים על להבה בינונית בערך 12-15 דקות, עד שהסירופ צמיגי אבל לא מידי.

לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים עוד דקה, מכבים את האש ומניחים את הסירופ בצד להצטנן.

משמנים את התבנית היטב בשמן או בחמאה מומסת.

בינתיים על משטח נוח מפזרים, בכל פעם שתי יריעות של פילו אחת על השנייה, משמנים אותן בחמאה המומסת (בחלק העליון בלבד), מפזרים עליהן מעט סולת (בערך חצי כפית בכל פעם) ומגלגלים תוך כדי צביטות את הרצועות (אפשר לראות בסרטון).

הערה אם דפי הפילו ארוכים מידי מהתבנית, כדאי לקצר ולהתאים אותן לגודל התבנית בסכין חדה או במספריים.

מסדרים את גלגולי הפילו לאורך התבנית ומצופפים אותן זה לזה, עד שהתבנית מלאה.

אופים בתנור המחומם מראש בערך 20 דקות.

מוציאים ומצננים חמש דקות. מפזרים מעל את אגוזי המלך הקצוצים.

מערבבים את הבלילה: שמן וחלב, סוכר, ביצים ואבקת אפייה.

בשלב זה אפשר להוסיף תמצית ווניל, תמצית שקדים או מי וורדים (לא חובה).

במצקת גדולה מזליפים את הבלילה בזהירות בין התעלות וממלאים את התבנית.

מחזירים לתנור לעוד חצי שעה עד 40 דקות בחום של 150 מעלות.

מוציאים ומצננים לחום החדר (בערך רבע שעה) ומזליפים בעדינות ולאט לאט את סירופ הסוכר.

כדאי להשאיר את העוגה לנוח בין שעתיים לשלוש עד שהסירופ ייספג היטב.

מתכון נוסף שמכינים באותה שיטה בדיוק אבל בשינויים הבאים

א. כשמשמנים את הפילו ולפני שמקפלים אותו כדאי לפזר עליו תערובת של:

2 תפוחים קלופים קצוצים לקוביות קטנות

4 כפות צימוקים שהושרו ברום חצי שעה וסוננו

2 כפות סוכר

מעט קינמון.

מקפלים כמו בהנחיות ובסרטון הנ״ל.

אופים אפייה קצרה לפי ההנחיות הנ״ל.

לאחר האפייה הקצרה מערבבים את התערובת הבאה ויוצקים על העוגה.

כוס חלב

250 גרם שמנת מתוקה

2 ביצים טרופות

1/2 כוס סוכר

כפית עמילן תירס

כפית אבקת אפייה

ווניל

טורפים ואופים לפי ההנחיות הנ״ל.

הערה: במתכון הזה מוותרים על סירופ הסוכר. 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחמאג׳ון טורקי אוטנטי

יש לי מתכון ללחמא בעג׳ין ים תיכוני ומהיר הכנה והוא באמת טעים וקל. המתכון פה:  לחמא בעג׳ין עם פטנט. אבל הלחמאג׳ון הזה הוא טורקי אוטנטי.

מסאח׳ן – פיתת עוף משגעת

מסאח׳ן מהמטבח הערבי הוא בעצם פיתה אפויה ומעליה חצי עוף שבושל מבעוד מעוד. בעצם, לוקחים חצאי עוף ומבשלים בציר טעים של כורכום, הל וקינמון. בינתיים

חצילים ממולאים בסגנון טורקי

אני משוגעת על חצילים. אחד הירקות האהובים עליי ביקום. והטורקים בעיניי הם מלכי החצילים. בעצם גם הדרום איטלקים והיוונים. בעצם, בכל אגן הים התיכון –

חמוצים ונהנים

אני משתגעת על טעמים חמוצים, נדמה לי שבכל פוסט ומתכון אני לא שוכחת להזכיר את העובדה הזו. אצל אמא שלי כיכבו צנצנות מזכוכית מפוצצות בחמוצים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.