בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי.

היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים.

בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה מטבח מרוקאי

הצינון, הפריסה ושוב הבישול ברוטב זהים גם הם, רק שהרוטב פה שונה.

אופן הכנת הבקר וסרטון מפורטים במתכון שבלינק למעלה.

אופן הכנת הבשר לפני שנכנס לרוטב 

מה

נתחי בשר צלי כתף פרוסים דק

1 גזר גדול חתוך לקוביות

1 בצל אדום חתוך לקוביות

3 גבעולי סלרי עם העלים קצוציםֿ

3 שיני שום קצוצות

1 כוס יין אדום יבש

מלח, פלפל שחור

כורכום

ציר הבשר בו בושל הבקר

1/2 כוס פטרוזיליה

איך

מסדרים את פרוסות הבקר בסיר רחב ונוח.

במחבת אחרת מטגנים את כל ירקות השורש במשך כ-5 דקות במעט שמן זית.

לא משחימים.

מוסיפים את היין האדום ומבשלים כארבע דקות.

מוסיפים את ציר הבקר, מלח, פלפל וכורכום.

אל כל הטוב הזה שופכים על פרוסות הבקר. מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה עד שהבשר רך רך.

אם הרוטב מצטמצם מידי, אפשר להוסיף עוד מעט מים.

מי שלא רוצה לבשל ביין מוותר ומוסיף יותר מציר הבקר.

חצי שעה לפני הסוף מפזרים את הפטרוזיליה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

צזיקי חצילים קלויים

צזיקי הולך עם הכל: בשרים צלויים, לביבות מטוגנות, ירקות טריים, סתם עם כף לטרוף. קריר, טעים, חמצמץ.ֿ כל יוון בביס אחד. כדי להפוך את הצזיקי

קובלר פירות יער משגע

קובלר הוא קינוח מפורסם שנולד בקולוניות הבריטיות והוא האח האלגנטי של הקראמבל. בעוד שאת הקראמבל מכינים על ידי ערבוב רשלני של המרכיבים, את הקובלר צריך

בולוניה – שמנה, אדומה ומשכילה

לבולוניה אנחנו מגיעים כבר פעם השנייה (ושלישית ורביעית, והפוסט מתעדכן שוב ושוב) לפני כמה שנים הגענו לפה לראשונה, התאהבנו וזהו. אי אפשר אחרת. העיר הזו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.