את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים.
לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות מכל המינים והצבעים. ריבות מירקות (חצילים קטנים, גזר, עגבניות). ריבות מפירות: תפוזים, תפוחים, תותים, שזיפים, ענבים וריבות מפירות יבשים: צימוקים מיובשים ואגוזי מלך שבושלה שעות ארוכות וגם שימשה כמילוי לסיגר מתוק מטוגן.
הריבה הזו היא יותר קינוח מריבה והיא מבושלת כרבעי תפוז ולא פרוסה או קצוצה.
באותה שיטה בדיוק מכינים ריבת אשכוליות.
מה
2 תפוזים גדולים עם קליפה עבה וטריים (שמוטי)
כוס וחצי סוכר
1/2 לימון סחוט
בערך 4 כוסות מים
איך
שלב ראשון וחשוב הוא לגרר במגררת דקה את הקליפה הכתומה של התפוז עד שחושפים את הקליפה הלבנה והמרירה שלו.
בשלב הבא: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את התפוזים כעשר דקות על להבה בינונית.
אם רוצים שלא תישאר מרירות בתפוז, שופכים את המים ומרתיחים את התפוזים עוד פעם אחת או שתיים, באותו אופן.
אני אוהבת שיש מרירות בתפוז, ששוברת את מתיקות הריבה,לכן אני מסתפקת בהרתחה אחת.
שלב שלישי מוציאים מהמים ומניחים בצד להתקרר.
חותכים כל תפוז לארבע ומניחים את הרבעים בסיר נוח.
מפזרים עליו את הסוכר, מכסים ומניחים לו לשבת לילה שלם עד למחרת.לאחר לילה התפוז הגיר עוד נוזלים והסוכר נמס.
עכשיו מניחים את הסיר על להבה קטנה ומתחילים לבשל.
בודקים כל הזמן אם מתאדים המים ומוסיפים בהתאם, כל פעם חצי כוס מים, עד שמוסיפים בערך 4 כוסות מים.
התהליך הוא ארוך יחסית, והריבה תהיה מוכנה רק לאחר 2-3 שעות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
הריבה נהדרת כמו שהיא או עם קרם פרש או יוגורט סמיך ליד.
חותכים, נוגסים ואוכלים.