את העוגה הזו אוהבים לאכול האיטלקים בתקופת הפאסקווה.
הפסח.
היא נטולת קמח ועשוייה רק משקדים ושוקולד.
בכלל, כל העוגות והעוגיות שלהם בתקופה הזו נטולות קמח.
מזכיר לכם משהו? פסח אולי?
אמא שלי נהגה להכין את העוגה הזו בפסח ללא השוקולד, במקום השוקולד היא הוסיפה קוקוס, שהוא בעיקר טעם של ילדות.
מה
2.5 כוסות שקדים טחונים (אני ערבבתי עם אגוזי לוז טחונים)
2 כוסות סוכר
120 גרם חמאה בחום החדר, רכה רכה
6 ביצים גדולות מופרדות
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר
2 כפות קקאו
2 כפות אבקת אספרסו או קפה נמס
1/4 כוס ליקר אמרטו
קורט מלח
2 כפות תמצית שקדים או עוד אמרטו
מעט ווניל
איך
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
על מנת לחסוך בשטיפת כלים, מתחילים להקציף את החלבונים עם חצי מהסוכר, עד שהקצף הלבן ונוקשה.
מעבירים לקערה.
מחליפים את המקצף בוו גיטרה ומוסיפים לקערת המיקסר (הלא שטופה) את החמאה ויתרת הסוכר ומערבלים במשך 8 דקות עד לקבלת קצף אוורירי. מוסיפים, אחד אחד, את חלמוני הביצה, ואת יתרת החומרים, למעט הנוזלים והשקדים.
מוסיפים בעדינות ובהדרגה חלק מהנוזלים וחלק מקמח השקדים ומערבלים בקצב נמוך.
מורידים את קערת המיקסר לשולחן העבודה ובערבוב ידני מוסיפים 1/4 מקצף החלבונים.
מוסיפים את יתרת החלבונים , מקפלים בעדינות ומעבירים לתבנית 22-24 ס״מ.
אופים בערך 45-55 , עד שהפנים העוגה אפוי לגמרי.
מצננים ורק אחר כך מחלצים מהתבנית.
מאבקים באבקת סוכר.