רביולו אלה מוסטרדה עוגיות חמאה מבולוניה

הרביולו קיבל את השם מהצורה של העוגיה הממולאת הזו, שהיא העוגיה המסורתית שמכינים בבולוניה לכבוד הסיינט המקומי, סיינט ג׳יובזה.

מדובר בבצק פריך מאוד, עד כדי כך הוא פריך, שכשמרדדים אותו וממלאים את הרביולו, ייתכן והוא יישבר קצת.

לא נורא.

זה החן של העוגיה הזו, שהיא פשוטה ונהדרת בו זמנית.

ממולאת בדרך כלל בריבת שזיפים שחורים (פובידל) וזמן אפייתה קצר מאוד.

הבצק צהבהב ועשיר מהביצה והחמאה והיא נמסה בפה.

מתכון לריבת פובידל (ולריבות בכלל):

ריבות שעושים בבית

מה

1 + 3/4 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר לבן או חום

1 ביצה בינונית

קליפת לימון מלימון גדול ויפה

כפית תמצית ווניל אמיתית

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט של מלח

100 גרם חמאה בקוביות בחום החדר

חלב למריחה על העוגות טרם האפייה

אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

לחמם תנור ל-180 מעלות.

בקערה ידנית או בקערת מיקסר להוסיף קמח, סוכר, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח, ביצה ווניל ולערבב בפולסים עד קבלת פירורים. ֿלהוסיף את החמאה ולערבב עוד כמה שניות.

להוציא את הפירורים לקערה ולאחד ביד לכדור בצק.

אם הבצק יבש מעט אפשר להוסיף כפית מים.

כדאי  ֿללוש מינימלית את הבצק, על מנת שהעוגיות תשארנה פריכות ונמסות בפה.

על משטח מקומח לרדד את הבצק (לפזר קמח על המשטח וגם על כדור הבצק) ולרדד בעדינות. מידי פעם לסובב את הבצק שלא יידבק למשטח העבודה.

לקרוץ עיגולים ולהוסיף מעט מריבת הפובידל, לא להגזים, כדי שאפשר יהיה לסגור את הרביולו.

לסגור לחצי עיגול ולהדק עם טביעות אצבע.

להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפייה ולהבריש במעט חלב.ֿ

לאפות את העוגיות במשך 15 דקות ולהוציא מהתנור.

לצנן היטב, לבזוק אבקת סוכר ולהנות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

גאלט תפוחי עץ ברום וצימוקים

יש לי ווידוי: אני לא אוהבת להתעסק עם בצק פריך. לקרר, להוציא, להחזיר, להזהר. אח״כ לחתוך, ליישר, שלא יפול, שלא יצנח. לפעמים אני כן עובדת

כדורי דגים ברוטב תרד חמצמץ

לא מכבירה מילים על קציצות הדגים הנפלאות הללו. רק מוסרת מתכון. וזהו. תעשו עם זה מה שאתם רוצים. אני התעלפתי עליהם. מה 1/2 ק״ג דג

שווקי אוכל בעולם

השווקים ואני אחד הדברים הראשונים שאני עושה בחופשות שלי בחול, זה להגיע לשוק האוכל המקומי, גם כזה שאין בו מסעדות, רק דוכנים וחנויות. ועדיף שיהיה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.