הזיתים של אסקולי

או באיטלקית L’oliva Ascolana

למרות ריבוי עצי הזית באיטליה והשימוש בשמן זית, כמעט שלא מצאתי תבשילים עם זיתים , ממש זיתים בכל המטבח האיטלקי שאני מכירה, על כל מחוזוותיו (20).

התבשיל היחיד שאני מכירה הם הזיתים המטוגנים של אסקולי. והקפונטה בסיציליה.

אגדה.

אסקולי נמצאת בלה מרקה  שזה “שורה” מעל לציו (מחוז של רומא) ועל הים האדריאטי, שם מגדלים זיתים ענקיים.

מדובר בזיתים ממש גדולים שהאיטלקים קולפים כמו תפוז ואחר כך ממלאים אותו בתערובת של בשר ופרמז’ן, מגלגלים בקמח, ביצה ופירורי גריסיני – ומטגנים.

זה כרוך במעט עבודה אבל מקבלים מאכל מטריף.oliva 1אפשר למצוא את הזיתים האלה בהרבה מסעדות באיטליה בעיקר במרכזה.

אני משתמשת בזיתים כבושים גדולים וללא גלעינים שאפשר למצוא בשווקים או בסופרים הגדולים. חוצה אותם מצד אחד וממלאה בעדינות את תערובת הבשר, שהוא מטע שונה מהמקור אבל טעים לא פחות.

מה 

25 זיתים גדולים מגולענים חתוכים לאורך מצד אחד

50 גרם בשר טחון

1 כף פירורי גריסיני או פירורי לחם

פלפל שחור גרוס טרי

1/4 כפית אורגנו יבש

1/2 ביצה טרופה

2 כפות גבינת פרמז׳ן או פקורינו מגוררות דק (אופציונאלי)

לציפוי

כפות קמח לבן

3 כפות פירורי גריסיני או פירורי לחם

יתרת הביצה מהמערכה הקודמת

איך

בקערה נוחה לשים ביד את כל המרכיבים למילוי, יוצרים כדורונים קטנים וממלאים – עד להתפקע – את הזיתים.

זה בסדר שהבשר טיפה ״בורח״ מה״תפר״.

מגלגלים בקמח, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי לחם.

עד שלב זה ניתן להכין גם ערב מראש ולשמור במקרר.

מוציאים מהמקרר ומטגנים בשמן חם עמוק  על להבה בינונית כ-4 דקות ועד שהציפוי מזהיב יפה. מוציאים על מגבת נייר. 

סוחטים מעל לימון  וטורפים כשהם חמימים.

הערה: אפשר להכין את הזיתים ממולאים במלית צמחונית כמו פטריות, גבינות וכו׳.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

בף בורגיניון תפוזים

בף בורגיניון הוא מאכל אהוב מאוד אצלינו בבית. בכלל תבשילי קדירה עם בשר בקר הם תענוג גדול. גם ההכנה שלהם היא קלי קלות. כל הקושי

סלט סלמון מעושן מטריף

משוגעת על הסלט הנפלא הזה. משוגעת. אני מודה שאני משוגעת עליו בעיקר בגלל שאני מעשנת את הסלמון שלי לעצמי. אבל כל סלמון מעושן קנוי יעשה

סלט עשבים יחיד ומיוחד

יש מליון מתכונים לסלט עשבים וירוקים. מליון. אבל יש רק אחד כזה: שיש בו גם עשבים מכל הסוגים, גם פיצוחים מכל הסוגים, גם פילטים של

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.